«Λουκέτο» σε όποιοι κανάλι δεν θα πάρει άδεια

Οποιο κανάλι που σήμερα εκπέμπει δεν προσέλθει στο διαγωνισμό για τις άδειες θα κλείσει. Αυτό είναι το γενικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν στη Βουλή.

Αν στον πρώτο γύρο υπάρξουν άδειες που δεν θα διατεθούν (υπενθυμίζεται πως είναι επτά), η τιμή εκκίνησης στη δεύτερη διαδικασία παραμένει η ίδια (35 εκατ. ευρώ). Αν δεν υπάρξει εκ νέου ενδιαφέρον, η άδεια μεταφέρεται σε άλλη προκήρυξη, για άλλη κατηγορία περιεχομένου.

Από τις ίδιες ρυθμίσεις προκύπτει ότι η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να χορηγήσει επιπλέον άδειες εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για την επόμενη δεκαετία πέραν των επτά. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής της φυσιογνωμίας του προγράμματος για τους σταθμούς που θα λάβουν άδεια.

Συνεπώς αν ένας σταθμός που ήδη λειτουργεί –της κατηγορίας εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος– δεν προσέλθει στη διαγωνιστική διαδικασία ή αποκλειστεί από αυτήν, πρέπει να σταματήσει να λειτουργεί σε διάστημα τριών μηνών μετά την ανακήρυξη των οριστικών υπερθεματιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ