Παρασκήνιο

Μαλλιά κουβάρια έγιναν η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Λευτέρη Αυγενάκη

Μαλλιά κουβάρια έγιναν η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Λευτέρη Αυγενάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

 Με τον πρώην στενό συνεργάτη της  Λευτέρη Αυγενάκη τα έβαλε αυτή την  φορά η Ντόρα Μπακογιάννη αφού πραγματικά «μπούκαρε » στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων.

 Με αφορμή διατάξεις που θέτουν αναδρομικούς περιορισμούς στην επανεκλογή των ηγεσιών των αθλητικών ομοσπονδιών αλλά θέτουν και όρια ηλικίας στα μέλη των ΔΣ των αθλητικών ομοσπονδιών η πρώην υπουργός Εξωτερικών έκανε τον κακό χαμό.

«Θα υπάρξει πρόβλημα με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή» προειδοποίησε η κυρία Μπακογιάννη τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και του καταλόγισε μάλιστα «εμμονή» στην προώθηση των σχετικών αλλαγών.

Επιπλέον η βουλευτής της ΝΔ προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η συγκεκριμένη διάταξη «θα πέσει στα δικαστήρια».

Ο Λευτέρης  Αυγενάκης απάντησε τόσο στην κυρία Μπακογιάννη όσο και στην κριτική που άσκησε η ίδια η ΔΟΕ για την αναδρομική ισχύ στους περιορισμούς της θητείας των αθλητικών ομοσπονδιών. «Η επιστολή δεν λέει ρητά ότι παραβιάζουμε την Ολυμπιακή Χάρτα», υποστήριξε σχολιάζοντας την επιστολή του στελέχους της ΔΟΕ, Τζέιμς Μακλάουντ. «Είμαστε κυρίαρχο κράτος» και η ΔΟΕ «δεν μπορεί να επιβάλλει ποινές» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Να θυμίσουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη γνωρίζει καλά το θέμα καθώς ο σύζυγος της Ισίδωρος Κούβελος διατηρεί δεσμούς με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X