Ματ Ντέιμον: «Άλλο να σου ακουμπήσουν τον κ@@@ και άλλο ο βιασμός» (pics)

O ηθοποιός Ματ Ντέιμον, τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων και βιασμών που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας στο Χόλιγουντ, αφότου άνοιξαν τα στόματα με αφορμή το λεγόμενο «σκάνδαλο Γουάνστιν».

Και έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα social media, αλλά και στον δημόσιο διάλογο των ΗΠΑ.

Ηarvey-Weinstein-Matt-Damon

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Popcorn With Peter Travers» του ABC News, ανέφερε:

«Πιστεύω ότι είμαστε σε μία κομβική περίοδο. Και πιστεύω ότι είναι σπουδαίο. Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο. Πιστεύω, όμως, ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά; Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε.
Ξέρετε, υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κ@@@ κάποιου και του βιασμού ή της αποπλάνησης παιδιού, σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές πρέπει να αντιμετωπιστούν και να εξαλειφθούν, δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά»;

Οι δηλώσεις του 47χρονου ηθοποιού προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις.

Η ηθοποιός Μίνι Ντράιβερ έγραψε στο Twitter: «Θεέ μου, σοβαρά; Είναι πολύ ενδιαφέρον (προφανώς και χωρίς καμία έκπληξη) το πώς άνδρες με τέτοιες απόψεις για τη διαφορά μεταξύ της σεξουαλικής παρενόχλησης, επίθεσης και βιασμού των γυναικών αποδεικνύει ότι είναι εντελώς κουφοί και ως εκ τούτου, συστηματικά μέρος του προβλήματος».

Έντονη ήταν και η αντίδραση της ηθοποιού Αλίσα Μιλάνο, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν εξοργιζόμαστε επειδή κάποιος μας έπιασε τον πισινό σε μία ταινία. Εξοργιζόμαστε επειδή μας κάνουν να το αντιλαμβανόμαστε ως κανονικό.

Εξοργιζόμαστε επειδί σιωπήσαμε για τόσο καιρό. Υπάρχουν διάφορα στάδια στον καρκίνο. Μερικά θεραπεύονται, μερικά όχι. Αλλά παραμένει καρκίνος» και προσέθεσε: «Υπήρξα θύμα κάθε τέτοιου είδες σεξουαλικής επίθεσης τις οποίες περιγράφεις. Όλες πληγώνουν. Και όλες συνδέονται με μία πατριαρχία συνυφασμένη με έναν κανονικοποιημένο, αποδεκτό -ακόμη και ευπρόσδεκτο- μισογυνισμό».

Στα social media, ο κόσμος διχάστηκε αναφορικά με τις δηλώσεις του Ματ Ντέιμον. Άλλοι έσπευσαν να τον δικαιολογήσουν και άλλοι του επιτέθηκαν για τον τρόπο που επέλεξε να τοποθετηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ