Ελλάδα

Μαυροειδάκος για πασχαλινή έξοδο: Μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα

Μαυροειδάκος για πασχαλινή έξοδο: Μπορεί να θεωρηθεί ποινικό αδίκημα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Είχαμε προειδοποιήσει τους πολίτες να μην επιχειρήσουν πονηριές διότι η πολιτεία και η ΕΛ.ΑΣ ξέρει και γνωρίζει τις τρύπες του δικτύου, πού δηλαδή μπορεί να υπάρχει μια εναλλακτική δίοδος στις εθνικές και επαρχιακές οδούς» τόνισε ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), Στράτος Μαυροειδάκος, σχετικά με το ενδεχόμενο μερίδα πολιτών να επιχειρήσουν μετάβαση στην επαρχία λόγω Πάσχα και στην αποκάλυψη του Βασίλη Ντούμα για «πονηρούς, που βάζουν τους χάρτες κάτω ψάχνοντας παρακαμπτήριες οδούς»

Ο κ. Μαυροειδάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες αστυνομικοί είναι πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν παρόμοια περιστατικά: «Μόλις μας διατάξουν η πολιτεία και αρχηγείο θα πάμε όλοι στα διόδια, θα δουλεύουμε 24 ώρες, δεν πρόκειται να περάσει κανένας που δεν δικαιούται».

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών σημείωσε ακόμη πως οι ποινές στους παραβάτες δεν αφορούν μόνο στα 300 ευρώ πρόστιμο, την αφαίρεση των πινακίδων και την απόσυρση του οχήματος, αλλά μπορούν να εξελιχθούν σε ποινικό αδίκημα με σχηματισμό δικογραφίας για διασπορά του κορονοϊού αν αποδειχθεί ότι ο παραβάτης νοσεί. «Ο περισσότερος κόσμος δεν έχει υποβληθεί σε τεστ, οπότε δεν μπορεί να γνωρίζει αν είναι φορέας του ιού ή όχι» υπενθύμισε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι «οι Έλληνες πολίτες ακούν». «Δεν μας έχουν δυσκολέψει» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι οι απείθαρχοι «είναι μια μικρή μειοψηφία 5.000-10000 ατόμων». «Δεν μπορούν να κάνουν υπομονή ένα Πάσχα;», αναρωτήθηκε για να καταλήξει: «Είναι θέμα επιβίωσης. Είμαστε σε έναν πόλεμο κι εμείς οι Έλληνες αστυνομικοί θα είμαστε εκεί πάντα με ευγένεια για να περιφρουρήσουμε τα μέτρα».

Δείτε ακόμη:

Κορονοϊός -Ολλανδία: Δημοσιογράφος παραπονέθηκε γιατί «σώζονται παχύσαρκοι ηλικιωμένοι καπνιστές»!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X