Media

ΕΣΡ: Άνοιξε «φάκελο» και για το Star.

ΕΣΡ: Άνοιξε «φάκελο» και για το Star.
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο στόχαστρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδοιτηλεόρασης μπήκε και το Star, μετά την ΕΡΤ. Με μεγάλη χρονοκαθυστέρηση, ειδοποιησε τους αρμόδιους εκπροσώπους του σταθμού να παρέχουν εξηγήσει την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου για εκπομπές των προγραμμάτων «Αλήθειες με τη Ζήνα» και «Φώτης και Μαρία» του Star που είχαν βγει στον αέρα του σταθμού το 2020 και το 2014 αντιστοίχως!

Το κανάλι σε ότι αφορά στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη  είναι υπόλογο για πιθανή παραβίαση διατάξεων που αφορά σε μετάδοση  (11 Νοεμβρίου 2020) ανακριβούς γεγονότος που «ήταν προσβλητικό ( δυσφημιστικό) της προσωπικότητας του ατόμου στο οποίο έγινε αναφορά μέσα από την εκπομπή» και επειδή το ρεπορτάζ μεταδόθηκε ως πληροφορία χωρίς να έχει ελεγχθεί.

Εξετάζεται επίσης και για το κεντρικό  δελτίο ειδήσεων του σταθμού που είχε μεταδοθεί στις 16 Ιουλιου 2015 για την ακρίβεια ειδήσεων και πιθανή σύγχυση και πρόκληση πανικού.

Ως και για εκπομπή που πλέον δεν υπάρχει στο πρόγραμμα του σταθμού θα κληθούν να παρέχουν εξηγήσεις οι υπεύθυνοι του Star.

Το εποπτικό όργανο κίνησε κυρωτική διαδικασία και για την εκπομπή «Φώτης και Μαρία» (την θυμάστε; ) και πιο συγκεκριμένα για εκείνη που είχε μεταδοθεί στις 3 Οκτωβρίου του 2014. Πριν από επτά χρόνια δηλαδή!

Το κανάλι της Κάτω Κηφισιάς ελέγχεται για το αν έχει παραβεί διατάξεις περι προστασίας της αξίας και της τιμής του ανθρώπου, ποιότητας εκπομπών, ευπρέπεια, προστασίας ανηλίκων και περι προστασίας της παιδικής ηλικίας και της νεότητας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X