Διεθνή

«ΜΕΔΟΥΣΑ»: Ξεκινά η άσκηση – Βλέπουν… φαντάσματα τα φιλικά στον Ερντογάν Μέσα!

«ΜΕΔΟΥΣΑ»: Ξεκινά η άσκηση – Βλέπουν… φαντάσματα τα φιλικά στον Ερντογάν Μέσα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όπως ανέφερε το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας την Κυριακή, στην εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, και δημοσιεύει η Sabah, η άσκηση γίνεται στην Ανατολική μεσόγειο «για να προκαλέσει την Τουρκία». Η ίδια εφημερίδα σημειώνει πως η συμμαχία που έχουν συμπτύξει οι χώρες που μετέχουν στην άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ «βασίζεται στην εχθρότητα απέναντι στην Τουρκία».

Η ΜΕΔΟΥΣΑ και η τουρκική γκρίνια

Όπως αναφέρει η Ahval, η Γαλλία ωθεί την Ευρώπη να κάνει το επόμενο βήμα και να επιβάλλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία, με αφορμή τις έρευνες που πραγματοποιεί σε «αμφισβητούμενα ύδατα που διεκδικούν Ελλάδα και Κύπρος». Υπενθυμίζει δε πως η ΕΕ θα συζητήσει τον Δεκέμβριο στη Σύνοδο Κορυφής της διάφορα θέματα που αφορούν στις σχέσεις με την Τουρκία.

Τουρκία: Πάνω από 600 συλλήψεις στο πλαίσιο γιγαντιαίας «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης -(PKK)

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι οι σχέσεις της Τουρκίας με την Γαλλία -χωρών που είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ- έχουν οξυνθεί, ειδικά μετά τις αναφορές του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για ισλαμιστικό εξτρεμισμό, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε ο Ερντογάν είχε καλέσει σε μποϊκοτάζ των Γαλλικών προϊόντων ενώ είχε αναφέρει πως ο Γάλλος ηγέτης «χρειάζεται ψυχοθεραπεία».

Η Αίγυπτος -εκτός από τις κοινές ασκήσεις με την Ελλάδα- έκανε πρόσφατα ασκήσεις και με τη Ρωσία στην Μαύρη Θάλασσα. Και οι δύο χώρες -σημειώνει το δημοσίευμα- στηρίζουν στη Λιβύη τον Χαλίφα Χάφταρ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η άσκηση «ΜΕΔΟΥΣΑ» είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X