Η μέγιστη μομφή και το όνειδος για το πολιτικό σύστημα

Υπάρχει μία κάρτα στις τάσεις της MRB η οποία αποτελεί όνειδος για το πολιτικό σύστημα και πιο συγκεκριμένα για τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου απορρίπτονται από τους πολίτες, οι οποίοι έχουν αρνητική άποψη γι΄αυτούς.  Και όπως γίνεται αντιληπτό με δεδομένο τον αρχηγοκεντρικό χαρακτήρα των κομμάτων και το πρωθυπουργικό κυβερνητικό σύστημα, οι πολίτες αντιμετωπίζουν με καχυποψία τόσο τα κόμματα, όσο και τις κυβερνήσεις. Η επίδοση αυτή δυσκολεύει και τις πολιτικές παρεμβάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, αφού οι αρχηγοί τους, δεν είναι δυνατόν να χαρακτηριστούν ως τα δυνατά χαρτιά.

Τι δείχνουν οι τάσεις της MRB -Προβάδισμα 9,4 μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία

Είναι πράγματι η μέγιστη μομφή, κανείς αρχηγός κόμματος να μην έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας των πολιτών. Μάλιστα κάποιων η δημοτικότητα είναι χαμηλότερη και από το ποσοστό, που παίρνει το κόμμα τους στη δημοσκόπηση, πράγμα που αποκαλύπτει ότι ο διεμβολισμός άλλων χώρων δεν είναι ευχερής.

Εκείνη που ξεχωρίζει είναι η Φώφη Γεννηματά, η οποία με θετικές γνώμες στο 17,7% έχει πολύ μεγαλύτερη αποδοχή από το ποσοστό που παίρνει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ (10,1%).

Στην αρνητική ζώνη, έστω για πολύ λίγο, βρίσκονται ο Κυριάκος Μητσοτάκης (29,2% έναντι 30,7% της ΝΔ) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος (6,7% έναντι 6,8% της Χρυσής Αυγής), ενώ οι υπόλοιπη καρπούνται ποσοστά μεγαλύτερα από το κόμμα τους, ακόμα και ο Αλέξης Τσίπρας με το ισχνό 22,9% αποδοχής που παίρνει σε σύγκριση με το 21,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το υψηλότερο ποσοστό θετικών ψήφων 29,2% και τις λιγότερες αρνητικές γνώμες 58,9%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ