Μετά το τηλεφώνημα Ζάεφ πέφτουν υπογραφές για το όνομα των Σκοπίων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI

Ιδιαίτερα κρίσιμα είναι  τα επόμενα εικοσιτετράωρα για το θέμα των Σκοπίων καθώς τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε ότι ο Ζόραν Ζάεφ πήρε το χρόνο που ήθελε προκειμένου να κάνει εσωτερική διαχείριση του θέματος  και τώρα είναι έτοιμος να σηκώσει το τηλέφωνο . Έτσι τις επόμενες ώρες δεν αποκλείεται να τηλεφωνήσει  στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα  να ανακοινώσουν    την τελευταία και καθοριστική συνάντηση τους  στις Πρέσπες.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν μάλιστα ότι από την στιγμή που ο Ζόραν Ζαεφ θα σηκώσει το τηλέφωνο η υπογραφή της συμφωνίας είναι θέμα ωρών καθώς το τελικό κείμενο είναι ήδη διαμορφωμένο.

 Χαρακτηριστικό της αλλαγής του κλίματος είναι ότι ο  Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε  χθες  την πεποίθηση ότι η διαδικασία βρίσκεται στο τέλος της και ότι η κατάληξη της θα είναι αίσια και ευτυχής. Για το μόνο που αρνήθηκε να απαντήσει είναι το θέμα της ονομασίας.

 «Ας μην βιαζόμαστε να μπούμε σε λεπτομέρειες, μόλις γίνει το τηλεφώνημα, οι πολίτες θα ενημερωθούν σχετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ.

Τις αναμενόμενες εξελίξεις επιβεβαίωσε και ο βουλευτής του συγκυβερνώντας αλβανικού κόμματος DUI, Αρτάν Γκρούμπι ο οποίος  υποστήριξε πως η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια είναι θέμα ημερών.  Ακόμα  ανέφερε ότι οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν συμφωνήσει σε όλα τα βασικά σημεία και το μοναδικό που χρήζει διευκρίνισης είναι ο τρόπος εφαρμογής της συμφωνίας, κάτι, που όπως εκτίμησε, αναμένεται να διευθετηθεί τα επόμενα 24ωρα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ