ΩTop άρθρα

Μεταμοντέρνα Μοναρχία επειδή έτσι γουστάρουν, επειδή βρίσκουν και τα κάνουν… 

Μεταμοντέρνα Μοναρχία επειδή έτσι γουστάρουν, επειδή βρίσκουν και τα κάνουν… 
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Της Κατερίνας Ακριβοπούλου  
Αν το πολιτικό προϊόν που παράγει εδώ και δεκαετίες αυτή η χώρα, είναι ο νεποτισμός, τα υποπροϊόντα του καθίστανται τώρα τοξικά και επικίνδυνα για την δημόσια Υγεία όσο ποτέ.
Τις τελευταίες δεκαετίες, – με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις- η οικογενειοκρατία της κληρονομικής Δημοκρατίας, άφησε το οδυνηρό αποτύπωμα της στην Οικονομία, στην λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών, στον τρόπο διοίκησης του κράτους και βεβαίως στην εμπεδωμένη, ελέω laife style, κοινωνική κουλτούρα της βλαχογκλαμουριάς.
Ο κόσμος εθίστηκε στην λάμψη των “πετυχημένων” πορφυρογέννητων, αποδέχθηκε άλλοτε στωικά και άλλοτε λόγω βλακείας ή μικρόνοιας, την ιδιοκτησιακή αντίληψη πέντε οικογενειών για το κράτος, μεγάλη μερίδα φαντασιώθηκε ότι μπορεί κάποτε να γίνει σαν κι αυτούς έστω και ως καρικατούρα και μετά ήρθαν οι … άγριες μέλισσες της αδυσώπητης απληστίας και της ξετσίπωτης συμπεριφοράς προς την κοινωνία.
Με την αγοραία αντίληψη που τους καθοδηγεί, είδαν την πανδημία σαν ευκαιρία αισχροκέρδειας με το πάρτι των απευθείας αναθέσεων να αποτελεί την βασικότερη εστία μετάδοσης του ιού, αφού η ρήτρα προβλέπει συστηματική υπονόμευση της Δημόσιας Υγείας. Κάθε κίνηση ενίσχυσης του ΕΣΥ, συνεπάγεται διαφυγόντα  κέρδη για το σκληρό καρτέλ που μας κυβερνά.
Νοσούν και πεθαίνουν υγειονομικοί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων αντί να αυτοπυρποληθούν, ζητούν και ευθύνες από τους νοσούντες. Το παράδειγμα της ανεκδιήγητης διοικήτριας του νοσοκομείου “‘Αγιος Σάββας”, να διατάξει ΕΔΕ σε βάρος των γιατρών και των νοσηλευτών που προσβλήθηκαν από τον ιό, προσβάλλει, προκαλεί και αντανακλά με τον πιο χυδαίο τρόπο το άθλιο μότο του Μωϋσή περί ατομικής ευθύνης.
Αντί να κρατικοποιήσουν την Υγεία, ιδιωτικοποίησαν το ΕΣΥ με επιτάξεις -μαϊμού χρεοκοπημένων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, αντί να ενισχύσουν τις ΜΕΘ, εξαγόρασαν τα ΜΜΕ για να αποσιωπούν το διαρκές έγκλημα της απραξίας, αντί να προσλάβουν μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και καθηγητές για τα δημόσια σχολεία, χαρίζουν 120 εκ. στην Aegean χωρίς το κράτος να πάρει ούτε μία μετοχή, έτσι για τα μάτια του κόσμου.
Σου κλέβουν την ζωή, σου αρπάζουν ό,τι σου έχει απομείνει στην τσέπη, σου εξευτελίζουν την νοημοσύνη, σου απαγορεύουν να ανασαίνεις και σε περιφρονούν κατάφωρα επιδεικνύοντας  ξεδιάντροπα το λάιφ στάιλ της μεταμοντέρνας μοναρχίας που περιφέρεται ανέμελη από τα καλοκαιρινά θέρετρα στα τσουρεκάδικα και από τα πλατό των διαγγελμάτων στους εθνικούς δρυμούς.
Επειδή έτσι γουστάρουν! Επειδή βρίσκουν και τα κάνουν…
Σημαντική σημείωση: Επειδή το Φεισμπουκ δεν μοιράζει σε όλους τα άρθρα της Κατερίνας Ακριβοπούλου, αν θέλετε να διαβάζετε τα άρθρα της, κάντε κλικ εδώ και εγγραφείτε στο Newsletter του eretikos.gr.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X