Μετωπική κυβέρνησης-Μαρινάκη για όπλα και πλειστηριασμούς-Γενικεύεται ο ¨πόλεμος¨

Γενικεύεται ο ¨πόλεμος¨ κυβέρνησης-Μαρινάκη. Μετά την κόντρα του εφοπλιστή με τον Θανάση Καρτερό διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία και τα δημοσιεύματα εφημερίδων, που ανήκουν στον Μαρινάκη, ήρθε η οξεία αντιπαράθεση του Μαξίμου με την εφημερίδα «Τα Νέα» (ανήκει επίσης στον Βαγγέλη Μαρινάκη)  για το δημοσίευμα αναφορικά με τους πλειστηριασμούς.

Με σκληρή φρασεολογία και αναφορές σε «λαμόγια της οικονομικής ελίτ», σε «στημένους αγώνες»  και «μαύρο χρήμα» επιτίθεται στην εφημερίδα της καταλογίζει αναξιοπιστία και αναφέρει ότι το «ψέμα έχει κοντά ποδάρια», ενώ χαρακτηρίζει τον Βαγγέλη Μαρινάκη υπόδικο επιχειρηματία και επιστήθιο φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε ό,τι αφορά το για ακόμη μία φορά στημένο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ιδιοκτησίας του γνωστού υπόδικου επιχειρηματία και επιστήθιου φίλου της οικογένειας Μητσοτάκη, διαβεβαιώνουμε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Η προσπάθειά τους να παρουσιάσουν υπόθεση που αφορούσε χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες ως υπόθεση χρεών σε τράπεζες και το Δημόσιο και έτσι να δημιουργήσουν την εντύπωση πως δεν προστατεύεται η λαϊκή κατοικία, επιβεβαιώνει ότι η αξιοπιστία τους είναι πιο στημένη και από τους στημένους αγώνες που έδιναν μαύρο χρήμα στα στοιχήματα.

Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χαριστεί ή να προστατεύσει όσους πήραν δανεικά και αγύριστα για να φτιάξουν βίλες με πισίνες και όσους πτώχευσαν τις επιχειρήσεις τους βγάζοντας τα κέρδη τους αφορολόγητα στο εξωτερικό.

Καλούμε όσους φέρουν την ταυτότητα της Αριστεράς και ομνύουν στην ταξική πάλη, υπερασπιζόμενοι τους αδύναμους, να σταματήσουν να προστατεύουν τους δυνατούς και τα λαμόγια της οικονομικής ελίτ.

Σε ό,τι αφορά στη λαϊκή κατοικία, διαβεβαιώνουμε για ακόμη μία φορά ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την προστατεύσει και θα την προστατεύσει».

Στην ανακοίνωση του Μαξίμου, απάντησε με οξύ τρόπο επίσης και με σκληρή φρασεολογία και ο διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα»  Παναγιώτης Λάμψιας.

«Τα έγγραφα των πλειστηριασμών που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε αφορούν πράγματι χρέη ιδιωτών προς τράπεζες και όχι χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες όπως ισχυρίζεται σήμερα το Μαξίμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται ότι «δεν απορούμε με το ύφος της ανακοίνωσης του Μεγάρου Μαξίμου – δυστυχώς για τον τόπο μας αυτό είναι το ήθος της σημερινής εξουσίας και έχει καταγραφεί πολλάκις. Δεν παύει όμως να εκπλήσσει το θράσος, η ανενδοίαστη άρνηση της πραγματικότητας, η απροκάλυπτη καταφυγή στο ψεύδος».

«Η ανακοίνωση με την οποία το Γραφείο του Πρωθυπουργού διαψεύδει το δημοσίευμα της εφημερίδας μας βρίθει θράσους και ψεμάτων. Γιατί η αλήθεια, όπως μπορεί πολύ εύκολα να διαπιστώσει κανείς, είναι ότι τα έγγραφα των πλειστηριασμών που κατ’ αποκλειστικότητα δημοσιεύουμε στο σημερινό μας φύλλο αφορούν πράγματι χρέη ιδιωτών προς τράπεζες και όχι χρέη ιδιωτών προς ιδιώτες όπως ισχυρίζεται σήμερα το Μαξίμου» συνεχίζει ο κ. Λάμψιας.

«Για ευνόητους λόγους η εφημερίδα μας είχε καλύψει τόσο τα ονόματα των ιδιοκτητών όσο και των τραπεζών – είναι εξάλλου το τελευταίο που έχει σημασία. Εχει όμως σημασία η αλήθεια. Στα έγγραφα που δημοσιεύουμε και πάλι, φαίνεται καθαρά ποιος βγάζει τα ακίνητα, λαϊκές κατοικίες που υποτίθεται ότι προστατεύει η κυβέρνηση, σε πλειστηριασμό.

Δεν μπορούμε ως εκ τούτου παρά να συμφωνήσουμε με το Μέγαρο Μαξίμου πως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει εξάλλου ιδία πείρα, τα ψεύδη της έχουν όλα τους κοντά ποδάρια, αποκαλύπτονται το ένα μετά το άλλο. Και καθώς τα ψέματα δεν τελειώνουν, ασφαλώς από την πλευρά της δημοσιογραφικής έρευνας θα υπάρξει και συνέχεια…» καταλήγει.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ