Κοινωνία

Μετρό: «Κόλαση» με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων!

Μετρό: «Κόλαση» με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί μια καμπάνια κατά των αμβλώσεων που διαφημίζεται στις αποβάθρες του μετρό στην Αθήνα.

Το πρωί της Δευτέρας, 13.01.2020, οι σταθμοί άνοιξαν όπως κάθε άλλη μέρα, και οι επιβάτες κατέβηκαν στις αποβάθρες για να πάρουν τους πρώτους συρμούς. Αυτό που είχε αλλάξει στο κατά τα άλλα αμετάβλητο εσωτερικό, ήταν οι διαφημίσεις, με πολλές από τις προθήκες να φιλοξενούν αφίσες μιας νέα καμπάνιας κατά των αμβλώσεων.

Η καμπάνια που προκαλεί αντιδράσεις

Αναρίθμητοι επιβάτες ανεβάζουν στο Facebook φωτογραφίες με τις επίμαχες αφίσες στις αποβάθρες, ενός site που έχει σαν κεντρικό μήνυμα «Αφήστε με να ζήσω» και προπαγανδίζει κατά των αμβλώσεων.

Στις αφίσες διαβάζει κανείς: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή». Οι αφίσες έχουν αναρτηθεί σε αρκετούς σταθμούς, μεταξύ των οποίων και στον κεντρικό όλων, στο Σύνταγμα.

μετρό

Ενδεικτικά είναι και μερικά από τα άρθρα στον συγκεκριμένο ιστότοπο με τίτλους όπως «Η άμβλωση ήταν η κύρια αιτία θανάτου μέσα στο 2019», όπου εξισώνει τον αριθμό των ετήσιων αμβλώσεων με αριθμό νεκρών και «Το μωρό την 12η εβδομάδα της κύησης – What you realy need to know». Υπενθυμίζεται πως στην Ελλάδα η άμβλωση επιτρέπεται εντός των πρώτων 12 εβδομάδων της κύησης σε κάθε περίπτωση ενώ σε περιπτώσεις βιασμών ή ενδείξεων σοβαρής ανωμαλίaς του εμβρύου, η άμβλωση είναι νόμιμη και εντός 19 ή 24 εβδομάδων αντίστοιχα.

Το τμήμα διαφημίσεων στην Αττικό Μετρό δεν ήταν διαθέσιμο για κάποιο άμεσο σχόλιο και στο τηλέφωνο απέφυγαν να μας δώσουν ακόμα και το όνομα της υπεύθυνης που, όπως μας είπαν, ήταν σε σύσκεψη. Σε περίπτωση που δοθεί επίσημη απάντηση θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Δείτε την εικόνα από την διαφήμιση στον σταθμό του Μετρό

https://twitter.com/TasioMG/status/1216648701604782081

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X