Μία βέβηλη προσέγγιση: Τι σχέση μπορεί να έχουν τα Σκόπια με το Pride

Εν μέσω ορυμαγδού, βρασμού και άλλων καταστάσεων για τα Σκόπια, όπου θα κυριαρχήσουν οι προδοσίες, οι ντροπές, οι συμφιλιωτισμοί, τα ξεπουλήματα, οι εθνοκαπηλείες και δεν ξέρω εγώ ποιους άλλους χαρακτηρισμούς θα επιστρατεύσουν οι ινστρούχτορες και οι επικοινωνιολόγοι των κομμάτων, εγώ θα σας μιλήσω για το Pride.

Η καλύτερα, θα δώσω το λόγο και τη θέση στην υπέροχη ανάρτηση της Δανάης Μπάρκα. Πιστεύω ότι εκφράζει τη σωστή, την όμορφη, την υπέροχη προσέγγιση και για τη συμφωνία με τα Σκόπια.

«Δεν ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι ομοφυλόφιλη. Δεν ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι ετεροφυλόφιλη. Ανεβάζω αυτή τη φωτογραφία επειδή είμαι άνθρωπος. Ένας άνθρωπος που δύο από τις βασικές μου ανάγκες είναι η αγάπη και η ελευθερία. Η αγάπη για τον εαυτό μου και η αγάπη για τους ανθρώπους που επιλέγω να έχω στη ζωή. Η ελευθερία να μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, και η ελευθερία να μπορώ να αγαπάω αυτούς που εγώ θέλω. Αν έχω αυτά είμαι ένας χαρούμενος άνθρωπος. Ένας χαρούμενος δημιουργικός και παραγωγικός άνθρωπος για τον ίδιο μου τον εαυτό και για την κοινωνία στην οποία ανήκω. Ο κόσμος δεν πρέπει να αλλάξει το χαμόγελο μου αλλά το χαμόγελο μου ίσως και να μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

Ας αλλάξουμε τον κόσμο λοιπόν, και ας σκεφτόμαστε με περισσότερη ευαισθησία και λιγότερη κακεντρέχεια»…

Για την αντιγραφή: Θανάσης Λυρτσογιάννης

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ