Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές, με το βλέμμα στις κεντρικές τράπεζες

ευρωαγορές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα, Τετάρτη 13.06.2018 οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στις αποφάσεις επί της νομισματικής πολιτικής της Fed που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα.

Εν τω μεταξύ αυτή την εβδομάδα (την Πέμπτη και την Παρασκευή) ανακοινώνουν τις αποφάσεις τους και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αλλά και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed ολοκληρώνεται σήμερα με τους αναλυτές να προεξοφλούν άλλη μία αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης καθώς η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να εμφανίζει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Έτσι κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 κερδίζει 0,15%, ενώ στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX χάνει 0,16%, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,20% και ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,08%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX χάνει 0,44%, ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,19% και ο ελβετικός SMI χάνει 0,10%.

Στα εταιρικά νέα, η Societe Generale εξετάζει την πώληση της πολωνικής της μονάδας Eurobank, η οποία βρίσκεται υπό έντονες πιέσεις από τους ανταγωνιστές και τις ρυθμιστικές αρχές.

Επιφυλακτικότητα στις ασιατικές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της Fed

Παράλληλα, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz και ιταλική βιομηχανία αυτοκινήτων πολυτελείας Maserati, προχωρούν στην ανάκληση περίπου 8.000 αυτοκινήτων που έχουν εισαχθεί στην Κίνα σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής διοίκησης των τελωνείων.

Η ισπανική Inditex ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη στο α΄ τρίμηνο χρήσης αυξήθηκε 2% καθώς αυξήθηκαν και οι πωλήσεις, χάρη στην αύξηση των συγκρίσιμων πωλήσεων σε όλες της τις αγορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ