Οικονομία

Μικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στις ασιατικές αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι ασιατικές αγορές εν μέσω αβεβαιότητας για την έξοδο της Βρετανία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη συνεχιζόμενη εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας.

Πώς κινούνται οι ασιατικές αγορές

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei με μικρά κέρδη 0,2%, βρίσκοντας στήριξη στις κατασκευαστικές εταιρείες και στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Στην Κίνα, ο Shanghai κινείται στο -0,435, ενώ ο SZSE Component στο -0,32%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng σημειώνει άνοδο 0,05%.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε στο +0,04%, ενώ στην Κορέα ο Kospi σημειώνει άνοδο 0,17%.

Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η Nissan υποχώρησε 0,97% στο Τόκιο, ενώ οι Rakuten και Mitsubishi UFG ενισχύθηκαν κατά 0,85% και 1,52% αντίστοιχα. Στο Χονγκ Κονγκ, η China Life Insurance σημειώνει άνοδο 4,5%, ενώ η Tencent κινείτια στο -1,57%. Η Samsung σημειώνει μικρή άνοδο στη Νότια Κορέα, ενώ η Beach Energy σημείωσε πτώση 1,7%.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson προσπαθεί να πείσει εγκαίρως τους αντιδραστικούς βουλευτές για να προλάβει την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου για το Brexit. Η ψηφοφορία του σαββατοκύριακου κατέληξε με μια τροπολογία που καθυστερεί την προτεινόμενη συμφωνία, αφήνοντας την κατάσταση μετέωρη. Και οι αξιωματούχοι της ΕΕ δεν έχουν απαντήσει ακόμη στο διστακτικό αίτημα του Johnson για παράταση της προθεσμίας.

Πίσω στην Ασία, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι οι εξαγωγές της υποχώρησαν 5,2% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εισαγωγές σημείωσαν πτώση 1,5%. Το επακόλουθο έλλειμμα των 123 δισ. γεν αντανακλά τις ασθενείς εξαγωγές προς την Κίνα, τη Νότιο Κορέα και άλλες ασιατικές χώρες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X