Οικονομία

Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές

Μικτή η εικόνα στις ευρωαγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μικτά πρόσημα κινούνται σήμερα, Παρασκευή 20.09.2019. οι ευρωαγορές καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας με την ελπίδα οι δύο πλευρές να φθάσουν σε αποκλιμάκωση της έντασης που οδήγησε πρόσφατα τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη να αυξήσουν το ύψος των δασμών που έχουν επιβάλει μεταξύ τους.

Στις συνομιλίες που διεξάγονται στην Ουάσινγκτον λαμβάνουν μέρος χαμηλόβαθμοι αξιωματούχοι με στόχο να ανοίξει ο δρόμος για πιο υψηλόβαθμες συναντήσεις τον Οκτώβριο. Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών.

Το κλίμα πάντως παραμένει τεταμένο, με τον σύμβουλο του Λευκού Οίκου Michael Pillsbury να προειδοποιεί ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να κλιμακώσει την εμπορική αντιπαράθεση εάν δεν υπάρξει σύντομα μια συμφωνία.

Πώς κινούνται οι ευρωαγορές

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης European Stoxx 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 392,20 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX υποχωρεί 0,25% στις 12.426,96 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 διολισθαίνει 0,1% στις 5.651,87 μονάδες.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,1% στις 7.347,98 μονάδες καθώς η ενίσχυση της λίρας ασκεί πιέσεις στις μετοχές. Η βρετανική λίρα ενισχύεται 0,1% έναντι του δολαρίου στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ότι οι συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον για το Brexit ήταν καλές και “μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία”.

Θετικό το κλίμα στις ασιατικές αγορές

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει μικρά κέρδη 0,15%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 0,2%.

Η επιφυλακτικότητα ακολουθεί ένα μπαράζ αποφάσεων νομισματικής πολιτικής τις προηγούμενες ημέρες, με την αμερικανική Federal Reserve να προχωρά σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της επικαλούμενη την αυξημένη αβεβαιότητα, τους γεωπολιτικούς κινδύνους και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με ένα μεγάλο πακέτο τόνωσης το οποίο συνδύαζε τις μειώσεις των επιτοκίων, την επαναφορά της ποσοτικής χαλάρωσης και ένα νέο γύρο φθηνών δανείων προς τις τράπεζες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X