Θέμα

Μητσοτάκης: Αποφασίζει lockdown… στους λοιμωξιολόγους! Άγριο παρασκήνιο για την επιχείρηση ομερτά

Μητσοτάκης: Αποφασίζει lockdown… στους λοιμωξιολόγους! Άγριο παρασκήνιο για την επιχείρηση ομερτά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα διαδοχικά κυβερνητικά λάθη και τις βαρύτατες παραλείψεις στη διαχείριση της πανδημίας και του τρίτου κύματος του κορονοϊού, προσπαθεί να κρύψει το Μαξίμου με… ομερτά και χειραγώγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Η απόφαση για σιωπητήριο στα μέλη της επιτροπής, ελήφθη προκειμένου να μην γίνονται γνωστές οι διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται μέσα στην επιτροπή και οι οποίες εκθέτουν ανεπανόρθωτα τις τελικές αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση και που έχουν συμβάλλει στην έκρηξη των κρουσμάτων και οδήγησαν στο τρίτο lockdown.

Ο «ενοχλημένος» Μητσοτάκης τους βγάζει στη σέντρα για το ανεκδιήγητο μπάχαλο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον το Μαξίμου ελέγχει πλήρως την ενημέρωση αποφασίζοντας ποια μέλη της επιτροπής θα δώσουν συνέντευξη και σε ποιο μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Ο Μητσοτάκης… αποφάσισε lockdown στις τηλε-εμφανίσεις των λοιμωξιολότγων

Απόφαση για επιβολή lockdown στους επιστήμονες της επιτροπής, το έδαφος της οποίας είχαν προετοιμάσει δημοσιογράφοι που δημιουργούν κλίμα λίγο πριν ληφθούν αποφάσεις, χλευάζοντας τους επιστήμονες και τις διαφορετικές απόψεις που διατύπωναν.

Τον έλεγχο της ενημέρωσης και της χειραγώγησης της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, σύμφωνα με την Αυγή, έχει αναλάβει ο Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Άγριο «μαστίγωμα» Πολάκη στην «ΕΡΤ-ΥΕΝΕΔ Μητσοτάκη»! «Έλεος ρε δημοσιογράφοι της πεντάρας»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι έπεσε ακόμα και η ιδέα αν τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων συνεχίσουν να δίνουν συνεντεύξεις να υπογράψουν ρήτρα εμπιστευτικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τις τελευταίες ημέρες από την επιτροπή έχει εμφανιστεί μόνο ο Θανάσης Εξαδάκτυλος, ο οποίος, όμως, ως πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου δεν μπορεί να του επιβληθεί εμπάργκο. Μόλις την Παρασκευή εμφανίστηκε στον ΣΚΑΪ ένα μέλος της επιτροπής, ο Τ. Παναγιωτόπουλος, και κανένα άλλος.

Κυριάκος Μητσοτάκης εκλογές

Επιθέσεις από ΜΜΕ

Στα τηλεπαράθυρα αλλά και σε σχολιογραφικές στήλες φίλα προσκείμενων στην κυβέρνηση εφημερίδων ήταν συνεχείς οι έως και χλευαστικές αναφορές σε επιστήμονες της επιτροπής που εξέφραζαν αντίθετες απόψεις.

Με την κυβερνητική απόφαση για ομερτά και χειραγώγηση των επιστημόνων συνδέουν άνθρωποι που γνωρίζουν το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που εμφανίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου στέλνοντας ένα ιδιότυπο μήνυμα στα μέλη αλλά και μη μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που εμφανίζονται πολύ συχνά όλο αυτό το διάστημα στα ΜΜΕ.

Δεν είναι Πρωταπριλιά! Ο ΣΚΑΪ κάνει «σημαία» ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Το δημοσίευμα με τίτλο «Οι γιατροί στην tv χωρίς… μάσκα: Oι “emo” οι αισιόδοξοι, οι “εξωσχολικοί” και οι celebrities» έκανε προσβλητική αναφορά σε «τηλε-επιδημιολόγους» και σε επιστήμονες τηλε- σταρ αναφέροντάς τους ονομαστικά: «12 επιστήμονες-τηλεστάρ που γνωμοδοτούν για διάφορες πτυχές του COVID-19 θα μπορούσαν να καταταγούν ως εξής: 1) Νικόλαος Σύψας, 2) Χαράλαμπος Γώγος, 3) Ματίνα Παγώνη, 4) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, 5) Δημοσθένης Σαρηγιάννης, 6) Νίκος Καπραβέλος, 7) Ηλίας Μόσιαλος, 8) Μανώλης Δερμιτζάκης, 9) Αλκιβιάδης Βατόπουλος, 10) Αθηνά Λινού, 11) Μάριος Λαζανάς, 12) Θεόδωρος Βασιλακόπουλος».

Το ιδιαίτερο προσβλητικό δημοσίευμα κάνει λόγο για «ομιλούσες επιστημονικές κεφαλές των τηλεπαραθύρων» και εκθειάζει μόνο τα μέλη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων που είτε κάνουν σπάνιες εμφανίσεις στα ΜΜΕ είτε τις αποφεύγουν.

Δημοσίευμα – μήνυμα

Είναι χαρακτηριστικό ότι αν και στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στο αναφαίρετο δικαίωμα των επιστημόνων να διατυπώνουν τις απόψεις τους, προβάλλεται το καθαρά εκ Μαξίμου προερχόμενο επιχείρημα ότι:

Συλλεκτικό! Ο Πορτοσάλτε παθαίνει… κρίση ειλικρίνειας στον αέρα του ΣΚΑΪ! video

«Η μόνη παρενέργεια από το, οπωσδήποτε αναφαίρετο, δικαίωμα κάθε επιστήμονα να εκφράζεται ελεύθερα, εντοπίζεται στην πολυφωνία μεταξύ των ειδικών, οι οποίοι συχνά υποστηρίζουν αντιφατικές απόψεις και εκτιμήσεις, ακόμη και γύρω από θέματα υπερβολικά σοβαρά για την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων. Με τη θορυβώδη φιλολογία που αναπτύσσεται φέρ’ ειπείν γύρω από το άνοιγμα και το κλείσιμο των σχολείων, το μερικό ή το εκτεταμένο lockdown, τις προγνώσεις για το τρίτο ή και το τέταρτο κύμα της πανδημίας, εμμέσως αλλά πολύ αποτελεσματικά αμφισβητείται η αυθεντία ή η εγκυρότητα, έστω, της επιστήμης».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X