Πολιτική

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να πάρετε διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Να πάρετε διακριτές αποστάσεις από τις χυδαιότητες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Να πάρει διακριτές αποστάσεις “από τις χυδαιότητες μέρους του δημοσίου λόγου, για τις οποίες υπήρχε σαφώς υποκίνηση από τον δικό σας χώρο”, κάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Αλέξη Τσίπρα, στη δευτερολογία του στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του ζητήματος των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση.

“Περιμένω να το κάνετε στην δευτερολογία σας” είπε ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε: “έχετε τη δυνατότητα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές, ή μήπως είστε δέσμιος μιας πολιτικής, από την οποία δεν μπορείτε να ξεφύγετε”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μακάριου Λαζαρίδη. “Ζήτησα προσωπικά από τον κ. Μακάριο Λαζαρίδη να ανακαλέσει για την αναφορά του περί κίναιδων και ανακάλεσε. Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; Θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο; Είστε και οι δύο εντός της αίθουσας”, είπε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το ερώτημα, που όπως είπε “δεν απαντήθηκε από κανέναν πολιτικό αρχηγό: γιατί το metoo εμφανίστηκε στην χώρα μας τώρα και όχι προ 4 ετών;”.

“Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού”, είπε ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι “δεν αποδίδω κάποια κομματική διάσταση. Η απάντηση είναι πως τώρα τα θύματα ήξεραν πως πρωτύτερα δεν θα ακούγονταν”.

Όπως είπε, “αυτό αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: “Περιμένω την δική σας ουσιαστική συνεισφορά επί του πλέγματος των προτάσεων μας, πως μπορούν αυτές να γίνουν καλύτερες. Δεν άκουσα τίποτε επ’ αυτού”.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η παραίτησή του έγινε πέντε ώρες έπειτα από την πρώτη ανώνυμη καταγγελία. “Καμία απολύτως συγκάλυψη στην δικαστική έρευνα, που κινήθηκε άμεσα. Έχει κάποιος στοιχεία περί συγκάλυψης της υπόθεσης; Κανείς. Σας είπα πως η κ. Μενδώνη έκανε ένα επικοινωνιακό λάθος”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στη δευτερολογία του.

Επανέλαβε στη συνέχεια πως “ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που έχει πέσει θύμα κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας να μιλήσει άμεσα” για να συμπληρώσει: “αλλά και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες τους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα”.

Τσίπρας: Μήπως η Μενδώνη μένει στο υπουργείο επειδή εκβιάζει τον πρωθυπουργό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X