Μοναδικά υπέροχος εναέριος χορός στη γέφυρα Ρίου-Αντίρριου (vd)

Ηταν ένα υπέροχο θέαμα. Μπορεί να κόβει την ανάσα, αλλά ο εναέριος χορός της Κατερίνας Σολδάτου στη Γέφυρα Ρίου-Αντίρριου ήταν μοναδικός.

Επρόκειτο για ένα κοινό εγχείρημα της ξεχωριστής aerial dancer και των ανθρώπων της Γέφυρας. Το χτίσιμο γεφυρών μεταξύ Ελλήνων και την ένωσή τους σε κοινή προσπάθεια για την προκοπή της πατρίδας.

Στην κατεύθυνση αυτή ήταν και η επιλογή των εθνικών χρωμάτων που προέβλεπε το σενάριο, έτσι όπως αυτό προτάθηκε από την πλευρά της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.: Λευκό μακρύ ύφασμα 15 μέτρων που κυμάτισε μεταξύ του γαλάζιου του Κορινθιακού Κόλπου και του γαλάζιου του ουρανού, μαζί με την ολόσωμη μπλε φόρμα της Κατερίνας, που έφερε το σήμα της εθνικής μας Γέφυρας.

Ωστόσο η performance δεν περιορίστηκε μόνο στον ανοιχτό χώρο, αλλά επεκτάθηκε και στο εσωτερικό του ψηλότερου πυλώνα της Γέφυρας, συνολικού ύψους που αγγίζει τα 300 μέτρα από τον πυθμένα της θάλασσας ως την κορυφή του. Η συγκεκριμένη επιλογή, αποτέλεσε το δεύτερο (επίσης έμφορτο συμβολισμού) σκέλος του σεναρίου, αφού για κάποιον που βρίσκεται στον πυθμένα, η μόνη οδός προς το φως αποκαλύπτεται όταν αυτός σηκώσει τα μάτια του ψηλά. Σε αυτή την περίπτωση, το βλέμμα του προς την κορυφή και τη διέξοδο, όπως αναφέρει το thebestσυναντούσε πάλι τη γαλανόλευκη performer, η οποία δεν έκρυψε πως η εμπειρία της εντός του πυλώνα υπήρξε γι’ αυτήν ένα έντονο συναίσθημα ανάτασης ψυχής

Ο χορός στη μεγάλη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Η Κατερίνα Σολδάτου είναι χορεύτρια, δασκάλα εναέριου χορού και πρώην αθλήτρια του κλασικού αθλητισμού στον Πανελλήνιο.

Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια Aerial Yoga και πρωταγωνίστησε στην μικρού μήκους ταινία «Games of Trust» η οποία διακρίθηκε κατακτώντας μια από τις δέκα καλύτερες θέσεις του διαγωνισμού του Ιδρύματος Ωνάση που οργανώθηκε από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, την Άνοιξη του 2014.

Παράλληλα, έχει εμφανιστεί σε βίντεο κλιπ και έχει ανοίξει με τις επιδείξεις της μεγάλες διοργανώσεις όπως το No Limits και το Tattoo Athens Convention στο κλειστό Ολυμπιακό στάδιο Tae Kwon Do.

Το πιο πρόσφατο project της είναι το Greece has Soul, μια σειρά από παραστάσεις με σκοινιά σε διάφορα σημεία της χώρας. Στο παρακάτω βίντεο θα τη δείτε να αιωρείται από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με τα πλάνα να κόβουν κυριολεκτικά την ανάσα.

Πηγή: thebest.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ