Συνταγές

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού και μουστάρδας

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού και μουστάρδας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια εύκολη συνταγή για υπέροχες μοσχαρίσιες μπριζόλες με σάλτσα τυριού, μουστάρδας, μανιταριών. Συνοδέψτε με πουρέ, ή τηγανιτές πατάτες ή άγριο ρύζι και απολαύστε ένα υπέροχο πιάτο από τον σεφ Φάνη Κασσούλα.

Υλικά συνταγής
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες
6 κ.σ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
3/4 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1 κύβο κότας
1 κ.σ. μουστάρδα
250 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ξηρό ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι το άσπρο και το μισό πράσινο μέρος ψιλοκομμένο
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. βούτυρο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες και τις ψήνετε στο φούρνο ή σε γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 15 λ περίπου από κάθε πλευρά ή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας [λιγότερο ή περισσότερο ψημένες].
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια θερμοκρασία και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Διαλύετε το ζωμό κότας σε 1/2 φλ. ζεστό νερό, τον προσθέτετε στο τηγάνι, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σιγοβράζετε για 3 λ περίπου. Προσθέτετε το γάλα, τη μουστάρδα, το θυμάρι αλατοπιπερώνετε και μόλις πάρει βράση προσθέτετε το τυρί κρέμα, ανακατεύετε για 2 λ ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Μόλις πήξει η σάλτσα, σερβίρετε τις μπριζόλες και τις περιχύνετε με τη σάλτσα.

Χατζηνικολάου: Καλεί τον Παπαγγελόπουλο! Θα μάθουμε… το αγαπημένο του φαγητό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X