Το μπλόκο στην αγορά του ΔΟΛ και η ντρίμπλα Μαρινάκη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Η Επιτροπή Αναταγωνισμού μπλόκαρε τη μεταβίβαση του ΔΟΛ στον Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτός εμφανίστηκε να έχει κάνει μία ντρίμπλα για να αποφύγει το μπλοκάρισμα.  Αιτία, ο έλεγχος του πρακτορείου διανομής Τύπου, ΑΡΓΟΣ…

Η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποφάσισε να μην εγκρίνει ως έχει την εξαγορά, αλλά διέταξε η υπόθεση να παραπεμφθεί στη λεγόμενη β’ φάση πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου, διαρκεί 3 μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανάγκη για την β’ φάση πλήρους διερεύνησης, αφορά ιδίως ως προς την επηρεαζόμενη από την εξαγορά κάθετη αγορά στη διανομή τύπου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή θέλει να εξετάσει ενδελεχώς, εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της ALTER EGO διατηρεί έμμεσα τον (de facto) έλεγχο του πρακτορείου διανομής Τύπου, ΑΡΓΟΣ.

Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως υποστήριξαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι υπεύθυνοι της εταιρίας του, μοίρασε (!) στα τέλη Δεκεμβρίου το  40% σε τρεις εταιρίες, και βασικά σε δύο, στο Πρώτο Θέμα και στον Γιάννη Κουρτάκη των Παραπολιτικών. Αυτοί οι τρεις είναι πλέον οι μεγαλομέτοχοι του «Αργος», Μαρινάκης, Κουρτάκης και Πρώτο Θέμα, του πρακτορείου δηλαδή που ελέγχει πλήρως όλες τις κυκλοφορίες, όλων των εφημερίδων.

Σημειώνεται ότι ο Γιάννης Κουρτάκης ήταν στενός συνεργάτης του Βαγγέλη Μαρινάκη στον εκδοτικό χώρο από το ξεκίνημα του Ομίλου των Παραπολιτικών ενώ ήταν κοντά του και στον πρώτο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες …

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης διέθετε ήδη το 30% του πρακτορείου διανομής Τύπου «Αργος», του μοναδικού πλέον πρακτορείου διανομής Τύπου στην Ελλάδα μετά την κατάρρευση της «Ευρώπης». Με την εξαγορά του ΔΟΛ ο Μαρινάκης απέκτησε επιπλέον 40% στο «Αργος» (το ποσοστό του ΔΟΛ το οποίοι μοίρασε – όπως είπαν- σε Κουρτάκη και Πρώτο Θέμα), φτάνοντας έτσι στο 70%. Πλέον η υπόθεση παραπέμπεται, όπως προαναφέρθηκε,  στη λεγόμενη β’ φάση, αυτή της πλήρους διερεύνησης, η οποία, βάσει του νόμου διαρκεί τρεις μήνες. Η Επιτροπή διερευνά αν υπάρχει υπερσυγκέντρωση ειδικά στο κρίσιμο θέμα της διανομής του Τύπου και, κατ’ επέκτασιν, νόθευση του ανταγωνισμού.

Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς «συμμαχούν» στην τηλεόραση

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ