Παρασκήνιο

«Μπούμερανγκ» κι ο Peanut! «Φαρμάκι» της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στον Μητσοτάκη

«Μπούμερανγκ» κι ο Peanut! «Φαρμάκι» της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας στον Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υιοθεσία του -γλυκύτατου η αλήθεια είναι- Peanut από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προβλήθηκε δεόντως αφού το επικοινωνιακό επιτελείο του πρωθυπουργού δεν θα μπορούσε να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Και έσπευσε αμέσως να κάνει παιγνίδι με τα φιλοζωικά αισθήματα των πολιτών μη αφήνοντας την υιοθεσία να περάσει απαρατήρητη χωρίς παράτες και φλας, κάνοντας ειδική φωτογράφιση στο Μαξίμου.

Το 1 και τα 1.000 μπράβο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την κίνηση του πρωθυπουργού να υιοθετήσει σκύλο από καταφύγιο σχολίασε η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, θέτοντας, όμως, σοβαρές ενστάσεις για το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τα ζώα συντροφιάς.

Σε ανάρτηση στο Facebook δίνει τα εύσημα τόσο για την υιοθεσία όσο και για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών. Μόνο που στη συνέχεια θέτει πολύ σοβαρά για το σχέδιο νόμου που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη και όπως επισημαίνει ποινικοποιεί τη φιλοζωία και βάζει του πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλο.

Αναλυτικά η ανάρτηση – απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Μπράβο για την υιοθεσία. Μπράβο για την αναγνώριση του έργου των εθελοντών. Να δούμε λίγο όμως και τα θολά σημεία του νομοσχεδίου που βάζει κτηνιάτρους και εθελοντές απέναντι, που δυσκολεύει σε πολλά σημεία το έργο των εθελοντών και καταλήγει να είναι φακέλωμα μέσω μητρώων και γραφειοκρατίας;

Ο Βασιλιάς είναι «γυμνός»! Τα ντοκουμέντα της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων εκθέτουν ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση

Ο Peanut σώθηκε επειδή οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης τον έσωσαν. Δεν πήραν την άδεια κανενός να τον μαζέψουν από το δρόμο, δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει να ανήκουν σε κάποιο ειδικό μητρώο για να τον αγγίξουν, ούτε ότι πρέπει να πάει ο Δήμος αποκλειστικά και κανείς άλλος δεν επιτρέπεται.

Μην κάνουμε ένα βήμα μπροστά και δυο βήματα πίσω. Δώστε λύσεις χωρίς να ποινικοποιείτε τη φιλοζωία και χωρίς να βάζετε τους πολίτες να «αστυνομεύουν» ο ένας τον άλλον».

Δείτε την ανάρτηση

https://www.facebook.com/PFO.GR/posts/4179900338710599

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X