Παρασκήνιο

Μπουρλότο στην ΝΔ από τα… αποκαλυπτήρια Πατέλη! Άγριο παρασκήνιο

Μπουρλότο στην ΝΔ από τα… αποκαλυπτήρια Πατέλη! Άγριο παρασκήνιο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τα όσα απίστευτα δήλωσε ο Αλέξης Πατέλης περί… αριστείας, δηματοδοτούν εξελίξεις στη διεύρυνση του χάσματος ανάμεσα στους βουλευτές της ΝΔ και τους εξωκοινοβουλευτικούς τεχνοκράτες – ενοίκους του Μαξίμου.

Ο αντίκτυπος της ωμής αποκάλυψης των κυβερνητικών αντιλήψεων από τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού προκάλεσε ψυχρολουσία στα άλλα μέλη του επιτελικού πυρήνα. Ο ίδιος ο Κ. Μητσοτάκης αξίωσε «διευκρινιστική δήλωση» από τον Αλ. Πατέλη, που φυσικά δεν στάθηκε ικανή για να αναχαιτίσει το κύμα αποδοκιμασίας.

Ο Κακλαμάνης… τα είπε χύμα και τσουβαλάτα

Τη δυσανεξία τής γαλάζιας Κ.Ο. εξέφρασε ο εκπρόσωπος της «παλιάς φρουράς» Ν. Κακλαμάνης, τονίζοντας ότι «όλοι οι τεχνοκράτες, που ένας πρωθυπουργός τους τιμά με την εμπιστοσύνη του και τους παίρνει δίπλα του στο Μέγαρο Μαξίμου, δεν μπορεί, όταν κάνουν την ‘πατάτα’, να λένε μετά ‘συγγνώμη’ και ‘ξέρετε, δεν είμαστε πολιτικοί’». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σημείωσε μάλιστα ότι «επειδή ο λογαριασμός πάει στον πρωθυπουργό, πρέπει (σ.σ.: οι τεχνοκράτες) να είναι πολύ προσεκτικοί. Τι θα πει ‘δεν είμαστε πολιτικοί;’ Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ο κ. Πατέλης. Ο κ. Πατέλης είπε την προσωπική του άποψη».

Κακλαμάνης «μαστιγώνει» Πατέλη! «Να προσέχουν τι λένε οι τεχνοκράτες»

Υπενθυμίζεται ότι ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού -σε συνέντευξή του στο ImpacTalk- είχε ισχυριστεί απερίφραστα ότι «για τις πιο πολλές δουλειές που μπορεί να κάνει κάποιος μετά τις σπουδές του όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό»! Προχωρώντας μάλιστα στο… παρασύνθημα, κατέστησε σαφές ότι δεν θα προσλάμβανε κάποιον με διδακτορικό αν του έκανε αίτηση, «γιατί δείχνει ότι πιθανώς να είναι κάποιος άνθρωπος που δεν έχει απαραιτήτως όρεξη για δουλειά»! Θεωρεί μάλιστα ότι «το διδακτορικό απαιτεί μια αφοσίωση αν θέλεις να το κάνεις καλά, τέσσερα, πέντε, έξι χρόνια στην πιο παραγωγική σου ηλικία, οπότε είναι κάτι που ουσιαστικά σου καθυστερεί την καριέρα σου». Αρκετές ώρες αργότερα αναγκάστηκε να ζητήσει «συγγνώμη για τη διατύπωση» υποστηρίζοντας ότι «ήταν ατυχής και λάθος, ακόμα και για κάποιον που δεν είναι πολιτικός».

«Έχω να απαντήσω στον κάθε κύριο Πατέλη ότι πράγματι η δική μου διδακτορική διατριβή μου πήρε τρεισήμισι χρόνια. Αλλά δεν καθόμουν να κάνω τη διατριβή σπίτι μου, δούλευα ταυτόχρονα και στο νοσοκομείο μου. Αυτό έχω να πω σαν κύρια απάντηση» κατέληξε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Κακλαμάνης: Οι αιχμές κατά του Πατέλη (από το 12,5 κι έπειτα)

Θυμίζουν και την… αμετροέπεια Κυρανάκη

Έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη ανασύρουν δε παλιότερες δηλώσεις του βουλευτή Κώστα Κυρανάκη, «που αποτελεί άλλο ένα στέλεχος της νεότερης γενιάς που διατηρεί καλές σχέσεις με κάποιους στο Μαξίμου», για να καταδείξουν «την αμετροέπεια ορισμένων». Τον Σεπτέμβριο του 2020 ο Κ. Κυρανάκης είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις αποδίδοντας την ανεργία στο γεγονός ότι «πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά τα οποία πάνε από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν για δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού για να μπορέσουν να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας»!

Έκανε… στούντιο την Ακρόπολη ο Βαρβιτσιώτης! «Επιτρέπεται ή θα επιβληθεί πρόστιμο;»

Όταν μιλούσε για το «ασφαλιστικό Πινοσέτ»

Ο Αλ. Πατέλης ανήκει στον στενό πυρήνα των στελεχών τής κυβέρνησης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Άκη Σκέρτσο, που θα ασχοληθούν τη διαχείριση των κονδυλίων του ταμείου ανάκαμψης. Οι μνήμονες θυμίζουν ότι η κυνικότητα του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού είχε αγγίξει και τους συνταξιούχους, όταν δήλωνε πέρυσι τον Αύγουστο ότι «στη συμπληρωματική, την επικουρική ασφάλιση σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους» εξειδικεύοντας το προτάγματα του «ευαγγελίου Πισσαρίδη».

Ξεμπροστιάζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ! «Τα 9 ψέματα για το εργασιακό»

Ο πανικός που προκλήθηκε στο γαλάζιο επιτελείο οφείλεται και στο γεγονός ότι στους κόλπους της κυβέρνησης καταγράφεται έντονος προβληματισμός για τη χαμηλή απήχηση στις τάξεις των νέων. Αναζητούνται δε τρόποι προσέγγισης της νέας γενιάς με μοχλό τις εκπτώσεις αγοράς εισιτηρίων για την παρακολούθηση πολιτιστικών δράσεων. Αντί δε για επαγγελματικές προοπτικές που θα ανακόψουν τη διαρροή των επιστημόνων στο εξωτερικό, το Μαξίμου προωθεί τη χορήγηση voucher για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών!

Φίλης: Ξεγυμνώνεται η ουσία της πολιτικής τους

Οι δηλώσεις Πατέλη «συνθέτουν το γνήσιο, το αυθεντικό δεξιό νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα για την Παιδεία, που στόχο έχει να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες» τονίζει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. προκάλεσαν χθες «οι σοφίες του συμβούλου του πρωθυπουργού περί διδακτορικών».

Ο Νίκος Φίλης εκτιμά ότι με τις δηλώσεις του Αλέξη Πατέλη «δεν αποκαλύπτεται απλώς η ωμότητα των κυβερνώντων», αλλά «ξεγυμνώνεται η ουσία της πολιτικής τους». Όπως τονίζει, «η προσπάθειά τους στο υπουργείο Παιδείας από την πρώτη ημέρα διακυβέρνησης ήταν να κάνουν πιο μικρό το δημόσιο σχολείο και το δημόσιο πανεπιστήμιο και να περιορίσουν το δικαίωμα των παιδιών στη μόρφωση», θυμίζοντας ότι «περικόπτουν εισακτέους, στέλνουν πελάτες στα κολέγια αναβαθμίζοντας πλασματικά τα πτυχία τους, πλήττουν την αξιοπιστία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, μιας εμβληματικής δράσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν ‘κανονικότητα’ την ανήλικη εργασία για δεκαπεντάχρονους μαθητές».

Ο Τσίπρας πολεμά θεσμικά το… νεοφιλελεύθερο εκπαιδευτικό έκτρωμα του Μητσοτάκη

Ο πρώην υπουργός Παιδείας υπογραμμίζει ότι «όλα αυτά δεν κρύβονται πίσω από εκ των υστέρων ‘συγγνώμες’, υπαγορευμένες από τους συμβούλους επικοινωνίας της κυβέρνησης» αλλά «συνθέτουν το γνήσιο, το αυθεντικό δεξιό νεοφιλελεύθερο πολιτικό πρόγραμμα για την Παιδεία, που στόχο έχει να διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες».

Με δημόσια επιστολή του στο Facebook προς τον Αλ. Πατέλη, ο πρώην υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου επισημαίνει σε σκωπτικό τόνο ότι «προφανώς όσες και όσοι σας επιτέθηκαν δεν ξέρουν τι σημαίνει να κάνεις διδακτορικό χωρίς να αγχώνεσαι για το αν θα βρεις κάποια οικονομική στήριξη, το πώς θα μπορέσεις να κάνεις την έρευνά σου χωρίς πρόσβαση σε περιοδικά, το πώς θα βρεις χρήματα για να αγοράσεις αναλώσιμα και, βέβαια, με την αγωνία τι θα κάνεις αφού πάρεις το διδακτορικό»…

ΣΥΡΙΖΑ: Έτσι θέριεψε το brain drain

Ήδη από προχθές η αξιωματική αντιπολίτευση, με αφορμή τους ισχυρισμούς του οικονομικού συμβούλου του πρωθυπουργού, πρότασσε το συμπέρασμα ότι «οι αντιλήψεις και οι πολιτικές της Δεξιάς είναι αυτές που θέριεψαν στο παρελθόν το brain drain και αναβιώνουν τώρα με τον πιο επίσημο τρόπο». Χαρακτήριζε μάλιστα την «καθυστερημένη συγγνώμη του κ. Πατέλη παντελώς προσχηματική», θυμίζοντας «τα πεπραγμένα της κυβέρνησης για τους νέους και τους επιστήμονες».

Σε αυτό το πλαίσιο, έδινε έμφαση «στο φιάσκο του σκόιλ ελικικού”, στο γεγονός ότι «συκοφάντησαν τη νεολαία κάνοντας λόγο για ‘ανεύθυνους που διασπείρουν τον κορωνοϊό’”, ενώ έκανε ειδική μνεία στο νομοσχέδιο «που θα καταργεί το οκτάωρο και θα τους καταδικάζει να δουλεύουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X