Μυτιληναίος: «Φιλί της ζωής» για ΔΕΗ και Αμύνταιο η πρότασή του!

Μυτιληναίος
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Συζητώντας με αναλυτές, την Τρίτη, είχε δώσει το πρώτο στίγμα. Χθες, Πέμπτη, ο Ε. Μυτιληναίος για λογαριασμό της Μυτιληναίος προχώρησε στην πρώτη από τις τρεις κινήσεις στον ενεργειακό τομέα. Η οποία αφορά στη ΔΕΗ και τη μονάδα του ΑΗΣ Αμυνταίου.

Αυτά προτείνει ο Μυτιληναίος στη ΔΕΗ

Τι προτείνει η Μυτιληναίος στη ΔΕΗ; Την αναβάθμιση της μονάδας του Αμύνταιου με αντάλλαγμα τη σύναψη μιας μακροχρόνιας σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με όρους που θα συμφωνηθούν μεταξύ των δύο πλευρών.

Η σερβική κυβέρνηση καταβάλει 40 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση στην Mytilineos!

Στο σκεπτικό της πρότασης που υποβλήθηκε μέσω επίσημης επιστολής προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ε. Παναγιωτάκη, τον υπουργό ενέργειας Γ. Σταθάκη και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Ρ. Αικατερινάρη, επισημαίνεται η σημασία του ρόλου της ΔΕΗ για τη στήριξη της βιομηχανίας.

Επίσης υπογραμμίζεται ότι έχει έρθει η στιγμή και για τη βιομηχανία να στηρίξει τη ΔΕΗ. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Μυτιληναίος, για να είναι βιώσιμη η βιομηχανία χρειάζεται μια ανταγωνιστική ΔΕΗ.

Η Μυτιληναίος θα καταβάλει 110 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του Αμύνταιου. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπογραφεί σύμβαση πώλησης ρεύματος με διάρκεια μέχρι το 2030 για 300 έως 400 μεγαβάτ και συντελεστή χρησιμοποίησης 90%.

Εδώ μάλιστα η πρόταση της εταιρείας αφήνει ανοιχτή την προοπτική συμμετοχής και άλλων βιομηχανιών και ανάλογα με τη θετική απόφαση ή όχι θα αυξηθεί και ο συντελεστής χρησιμοποίησης. Πρακτικά μια τέτοια σύμβαση μπορεί να διασφαλίσει την ανταγωνιστική προμήθεια ρεύματος για τη μεταλλουργία και άλλες ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ