Η Natalie Portman αρνείται να δεχθεί βραβείο από τη γενέτειρά της, το Ισραήλ

Η Natalie Portman αρνείται να δεχθεί βραβείο από τη γενέτειρά της, το Ισραήλ. Αρνήθηκε να παραστεί σε τελετή τον Ιούνιο στη γενέτειρά της, για να λάβει βραβείο που συνοδεύεται από έπαθλο ενός εκατομμυρίου δολαρίων λόγω των «πρόσφατων γεγονότων» στο Ισραήλ, η ηθοποιός και κινηματογραφική παραγωγός του Χόλιγουντ Natalie Portman .

Το Ισραήλ δέχεται διεθνείς επικρίσεις τις τελευταίες εβδομάδες για τα θανατηφόρα πλήγματα του στις συγκρούσεις με τους Παλαιστίνιους κατά μήκος της μεθορίου με τη Γάζα.

Τριάντα πέντε Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες τραυματιστεί από τις 30 Μαρτίου, όταν άρχισε η κινητοποίηση των Παλαιστινίων «Πορεία της Επιστροφής».

Το Ισραήλ δηλώνει ότι κάνει αυτό που πρέπει για την υπεράσπιση των συνόρων του.

Σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το Genesis Prize Foundation αναφέρει ότι «δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ακυρώσει την τελετή που είχε προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου» με στόχο να απονείμει στην ηθοποιό το βραβείο που ενίοτε αποκαλείται «εβραϊκό βραβείο Νόμπελ».

Το ίδρυμα αναφέρει ότι ειδοποιήθηκε από εκπρόσωπο της Portman που είπε ότι:

«Τα πρόσφατα γεγονότα στο Ισραήλ την θλίβουν ιδιαίτερα και δεν αισθάνεται άνετα με ιδέα της συμμετοχής της σε οποιαδήποτε δημόσια εκδήλωση στο Ισραήλ».

Πορεία αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη στην ισραηλινή πρεσβεία (pics)

Τουλάχιστον δέκα Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ