Πολιτική

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την selfie του Μητσοτάκη: «Όλοι θυμούνται τις φωτογραφίες από θαλαμηγό»

ΝΔ κατά ΣΥΡΙΖΑ για την selfie του Μητσοτάκη: «Όλοι θυμούνται τις φωτογραφίες από θαλαμηγό»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πυρκαγιά στην Αχαΐα «άναψε» το πολιτικό σκηνικό, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη  να «μαλώνουν»… «Δεν είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών, τουλάχιστον όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν με selfie από παραλίες, έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέταξε καρφιά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας μεν ότι δεν είναι η ώρα για απόδοση ευθυνών, προσθέτοντας όμως όσοι έχουν ευθύνη ας μην προκαλούν, είτε με δηλώσεις αυτοθαυμασμού είτε με σέλφι από παραλίες».

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι η σκέψη του σήμερα είναι στην Αχαϊα που δοκιμάζεται καθώς επίσης «και στους ανθρώπους που είδαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους να καίγονται σε αυτούς που νοσηλεύονται με εγκαύματα στο Ρίο, στους πυροσβέστες και τους εθελοντές που συνεχίζουν για μία ακόμη μέρα να δίνουν τη μάχη κατά της φωτιάς».

Την σκυτάλη πήρε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «το θέαμα του πρωθυπουργού, που δημοσιοποιεί σέλφι από τις παραλίες, ενώ η χώρα δοκιμάζεται και η Αχαΐα φλέγεται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό». «Επειδή ενδέχεται να μην πιάνει σήμα εκεί που βρίσκεται, τον ενημερώνουμε ότι η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που έκαιγε από τη Δευτέρα και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί, με χαμηλής έντασης ανέμους έκαψε τη μισή Αχαΐα μαζί με δεκάδες σπίτια και περιουσίες», προσέθεταν χαρακτηριστικά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μαξίμου

Έντονη ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία με την σειρά της τόνισε ότι μιλώντας για φωτογραφία του Πρωθυπουργού σε δημόσια παραλία με πολίτες, αυθόρμητα το μυαλό όλων πηγαίνει στις διακοπές του ύστερα από την τραγωδία, σε ιδιωτική θαλαμηγό.

«Αν έχει λοιπόν να πει κάτι για να ασκήσει κριτική στον τρόπο διαχείρισης, ας το κάνει. Ας σταματήσει όμως τη φθηνή αντιπαράθεση, εκμεταλλευόμενος τις καταστροφές που προκάλεσε μια πυρκαγιά», συμπλήρωναν κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζοντας ότι για την πυρκαγιά στο Μάτι «δεν εγκαλείται μόνο για την απαράδεκτη διαχείριση με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Αλλά και για την προσπάθεια συγκάλυψης και την ασέβεια προς τη μνήμη των νεκρών και το θέατρο που έπαιζε μαζί και το ίδιο βράδυ και τις επόμενες μέρες μαζί με τους υπουργούς του, για να καλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες τους».

Σε κάθε περίπτωση από την κυβέρνηση αναρωτιόντουσαν αν τα 5.000 στρέμματα που κάηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το μισό της Αχαϊας των 3.272.000 στρεμμάτων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X