Νέα χειρουργική τεχνική για επεμβάσεις αρθροπλαστικής ισχίου

Με μία νέα, ελάχιστα επεμβατική και σχεδόν αναίμακτη χειρουργική τεχνική, μπορούν πλέον να γίνονται επεμβάσεις αρθροπλαστικής ισχίου μέσα σε 40 λεπτά, με πολύ μικρή τομή. Ο ασθενής δεν πονάει, βγαίνει από το νοσοκομείο σε 48 ώρες και η κινητικότητά του αποκαθίσταται ταχύτατα από το πρώτο κιόλας 24ωρο.

Πρόκειται για την τεχνική «Superpath», τα αποτελέσματα από τις εφαρμογές της οποίας θα παρουσιαστούν στο τριήμερο Διεθνές Συνέδριο Αρθροπλαστικής MAST-4, το οποίο πραγματοποιείται από την 1η έως τις 3 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Μ2, αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ).

«Η «Superpath» είναι μία νέα πρωτοποριακή τεχνική. Είναι ένας καινούργιος τρόπος, με τον οποίο γίνεται η αρθροπλαστική, ο οποίος είναι «ευγενής» για το ανθρώπινο σώμα. Οι ασθενείς μας και γρήγορα χειρουργούνται, και επανέρχονται πάρα πολύ γρήγορα στις δραστηριότητές τους, και βγαίνουν από το νοσοκομείο σε περίπου δύο 24ωρα. Είναι μία παγκόσμια τεχνική, αλλά είμαστε από τους πρώτους στον ελλαδικό χώρο που την έχουμε εφαρμόσει και σε δημόσιο νοσοκομείο, αλλά και ιδιωτικά» επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπαιδικής στο ΑΠΘ και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου, Λευτέρης Τσιρίδης.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή η τεχνική, που εφαρμόζεται από την ομάδα του, ενδείκνυται για όλους τους ασθενείς που έχουν την κλασική αρθρίτιδα ισχίου, αλλά όχι για ασθενείς οι οποίοι μπορεί να έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, λόγω μίας κακοήθειας ή μίας δυσπλασίας ή λόγω «περίεργου τραυματισμού».

«Το 90% των αρθροπλαστικών που αφορούν επεμβάσεις ρουτίνας μπορούν να γίνουν με αυτήν την τεχνική που εμείς την εφαρμόζουμε με εξαιρετικά αποτελέσματα, τα οποία δημοσιεύουμε, τα παρουσιάζουμε σε διεθνή συνέδρια. Μέσα σε διάστημα τριών χρόνων την εφαρμόσαμε σε περίπου 500 ασθενείς, δηλαδή την εφαρμόζουμε σε περίπου 150 ασθενείς τον χρόνο. Οι ασθενείς αυτοί έχουν ένα εξαιρετικό follow up. Περπατούν με ευχέρεια, αποκαθίσταται το πρόβλημά τους και το κυριότερο είναι ότι έχουν μία θαυμάσια εμπειρία διότι μετεγχειρητικά δεν ταλαιπωρούνται και επανέρχονται γρήγορα. Στα χέρια μας, η επέμβαση κρατάει 40-45 λεπτά και η τομή δεν ξεπερνά τα 8 εκατοστά» πρόσθεσε ο κ. Τσιρίδης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ