Νέα δήλωση για αύξηση του κατώτατου μισθού

Τρίτωσε το καλό με την αύξηση του κατώτατου μισθού στη χώρα. Μετά την Εφη Αχτσιόγλου που άνοιξε το θέμα και το Χριστόφορο Βερναρδάκη επανήλθε η Εφη Αχτσιόγλου. Αυτή τη φορά, όμως, ήταν πιο συγκρατημένη, αφού μίλησε για «προσεκτικό τρόπο», ενώ έβαλε στο παιχνίδι και τους Ευρωπαίους.

Η υπουργός Εργασίας μίλησε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της ετήσιας ειδικής έκδοσης του Economist για την Ελλάδα και την Κύπρο «Ο Κόσμος το 2018». Εκεί τόνισε ότι «θα πρέπει να δούμε και το ζήτημα των μισθών στη χώρα. Νομίζω ότι μπορούμε να εξετάσουμε με έναν προσεκτικό τρόπο μία σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η σχετική νομοθεσία, που δεν έχει ακόμα εφαρμοστεί στη χώρα μας. Αυτή προβλέπει μία σειρά από μελέτες οι οποίες πρέπει να ληφθούν υπόψη, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αυτό».

Αύξηση σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους

Κατέληξε επισημαίνοντας ότι «τότε, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε τέτοια βήματα, σε συνεννόηση πάντα με τους Ευρωπαίους εταίρους». Στο σημείο αυτό, είπε επίσης: «όταν συζητάμε για τους μακροοικονομικούς δείκτες, πρέπει να μπορούμε, ταυτόχρονα, να τους συνδέουμε με την πραγματικότητα για την κοινωνική πλειονότητα».

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι βασικοί δείκτες της οικονομικής ανάπτυξης δείχνουν πολύ θετικά δεδομένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας για το 2018. Και τόνισε ότι καταγράφεται μία σταθερή απομείωση της ανεργίας. Εκτίμησε δε ότι θα συνεχίσει να μειώνεται και το 2018. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ανεργία θα πέσει κάτω από το όριο του 20%».

Ωστόσο, όπως σχολίασε, το μεγάλο διακύβευμα για την κυβέρνηση είναι να περάσει αυτό που αποτυπώνεται στους δείκτες και στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ