Νέα ήθη στον Τύπο του Βαγγέλη Μαρινάκη

Στη χώρα του… κιρέτσιλερ (κατά το χώρα του Marlboro) όταν οι εφοπλιστές εφορμούν στον Τύπο, κουβαλούν μαζί τους και τους κανόνες της γαλέρας, οι οποίοι σημειωτέον δεν ισχύουν στα καράβια, γιατί εκεί τα σωματεία δεν σφυρίζουν αδιάφορα.

Στη χώρα του… κιρέτσιλερ λοιπόν, απολύθηκε δημοσιογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα»  ο οποίος πριν εργαζόταν στον ιστότοπο SDNA του Ιβάν Σαββίδη.

Τον εn λόγω δημοσιογράφο τον κάλεσαν πριν από ενάμισι μήνα περίπου και του έδωσαν το τελεσίγραφο: Δεν μπορείς να εργάζεσαι στην εφημερίδα «Τα Νέα»  και στο SDNA, πρέπει να διαλέξεις.

Ο άνθρωπος διάλεξε Τα Νέα, αλλά ενάμισι μήνα αργότερα είδε την πόρτα της εξόδου. Οταν ρώτησε το λόγο, του απάντησαν περικοπές. Και όταν τους είπε μα, κάνατε προσλήψεις η απάντηση ήταν… μούγκα στη στρούγκα.

Αλλά οι πρακτικές γαλέρας δεν σταματούν εδώ. Κλητήρας της εφημερίδας «Το Βήμα» απολύθηκε χωρίς λόγο και ψιλιάζεται ότι αυτό έγινε, γιατί ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ανάρτηση δημοσιογράφου που είχε απολυθεί.

Τόσο καλά, τόσο δημοκρατικά στον όμιλο τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως είπε, αγόρασε για να τον σώσει και να διατηρήσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του.

Και οι δημοσιογράφοι επικεφαλής στην καλύτερη περίπτωση ζητούν συγγνώμη. Γιατί υπάρχει και η χειρότερη…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ