Διεθνή

Νέα Υόρκη: Σάλος από την τρίτη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Νέα Υόρκη: Σάλος από την τρίτη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα εξωθηθεί ο ισχυρός κυβερνήτης της Νέα Υόρκη σε παραίτηση; Ύστερα από τρία χρόνια ανάδυσης του κινήματος MeToo, η πίεση αυξάνεται αφού μια τρίτη γυναίκα κατηγόρησε τον Άντριου Κουόμο για άσεμνη συμπεριφορά.

Επί μια εβδομάδα, η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά για τον 63χρονο κυβερνήτη, γιο ενός κυβερνήτη, πρώην υπουργού της κυβέρνησης Κλίντον και φίλο του Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αναδείχθηκε σε ήρωα της διαχείρισης της πανδημίας 2020, σε σημείο που ορισμένοι τον παρότρυναν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ήδη στο στόχαστρο για υποκαταμέτρηση, ίσως σκόπιμη, του αριθμού θανάτων εξαιτίας της Covid-19 τροφίμων σε γηροκομεία στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης των 20 εκατομμυρίων κατοίκων, ο Κουόμο από την περασμένη Τετάρτη κατηγορείται από τρεις γυναίκες, πολύ περισσότερες από αυτές νέες, για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Την Τετάρτη, μια πρώην οικονομική σύμβουλός του, η 36χρονη Λίντσεϊ Μπόιλαν, κατηγόρησε τον 63χρονο, με ένα λεπτομερές κείμενο που ανάρτησε σε ένα μπλογκ, ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά όταν εργαζόταν για λογαριασμό του, στο διάστημα 2015-18.

Υπόθεση Λιγνάδη: Σκληρή απάντηση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στον Κούγια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X