Πολιτική

Νέος “πόλεμος” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Καλογρίτσα

Νέος “πόλεμος” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τον Καλογρίτσα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ενα νέο πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ, άνοιξε ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, που δημοσιεύεται την Κυριακή 5 Ιουλίου. Στο δημοσίευμα υποστηρίζεται ότι ο Νίκος Παππάς μεσολάβησε για να πάρει 3 εκατομμύρια ο Χρήστος Καλογρίτσας από τη λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC με έδρα το Μαρούσι.

Σφοδρή είναι η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ  ο οποίος με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις», αναφέρει σε σχόλιο του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Στο σημείο αυτό αξίζει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία στο ρόλο του Ανδρέα Λοβέρδου.

Στη συνέχει ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανακοίνωσή του υπενθυμίζει δ ότι «ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν».

Και ακολούθως ρίχνει τη μεγάλη μπηχτή για τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο ο οποίος είχε  επιχειρηματική σχέση με τον Χρήστο Καλογρίτσα και πιο συγκεκριμένα είχαν από κοινού την ετaιρεία δημοσκοπήσεων GPO.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται ότι «τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιροι».

Το δημοσίευμα το οποίο άναψε τις φωτιές υποστηρίζει ότι την περασμένη Τετάρτη στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Ευελπίδων, συζητήθηκε η αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) κατά της εταιρείας «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η αλλοδαπή εταιρεία είναι ο επιχειρηματικός κολοσσός CCC της λιβανέζικης οικογένειας Χούρυ, με έδρα το Μαρούσι.Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Χρ. Καλογρίτσα απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Όμως, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House». Όταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα (μεταξύ αυτών ο Ανδρέας Λοβάρδος) ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους ήταν ότι: «Oταν λέμε “White House” εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά». Μάλιστα, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, ο Χρ. Καλογρίτσας ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X