Media

Nova: Το ποσοστό που θα πάρει ο Μαρινάκης

Nova: Το ποσοστό που θα πάρει ο Μαρινάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το προσεχές διάστημα (το αργότερο ως στα μέσα Φεβρουαρίου) αναμένεται η ολοκλήρωση της συμφωνίας ανάμεσα σε Forthnet (Nova) και Alter Ego.

Είναι γνωστό πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης αποτέλεσε τη μόνη ελπίδα διάσωσης της Forthnet, καθώς εισήλθε σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες για την εξαγορά του χρέους της τάξης των 310 εκατ. της Forthnet με τίμημα πέριξ των 40 εκατ. για το σύνολο του δανεισμού και ποσοστό των μετοχών που ελέγχουν οι τρεις βασικές πιστώτριες τράπεζες (Πειραιώς 13,7%, Εθνική 11,01% και Alpha 7,69%) και το οποίο αθροιστικά ανέρχεται στο 32,39%. Εξ αυτού, η πλευρά Μαρινάκη αναμένεται να αποκτήσει το 22%.

Να τονιστεί ότι ποσοστά του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet ελέγχουν επίσης τόσο η μητρική εταιρεία της Wind, Crystal Almond Holdings, (22,17%) όσο και το δημόσιο της Τυνησίας (15,19%) και ο Άραβας επιχειρηματίας Abdulaziz Al Ghurair (14,42%).

Πώς όμως ο Μαρινάκης θα γίνει μεγαλομέτοχος; Από τα 310 εκατομμύρια του δανεισμού τα περίπου 55 εκατομμύρια ευρώ έχουν δικαίωμα μετατροπής σε μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε επιπλέον περίπου 33% του μετοχικού κεφαλαίου. Γίνεται λοιπόν σαφές πως ο αγοραστής μπορεί να ελέγξει έως και το 68% περίπου, εφόσον εξασκήσει το ως άνω δικαίωμα μετατροπής του δανείου.

Η μετατροπή αυτή όμως θα δημιουργήσει αυτομάτως και την υποχρέωση δημόσιας πρότασης για το υπόλοιπο των μετοχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X