Επιλογές

Novartis: Ο Φρουζής παραδέχτηκε ότι ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της εταιρίας

Novartis: Ο Φρουζής παραδέχτηκε ότι ο Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της εταιρίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλο Novartis: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση του κ.Φρουζή στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο κ. Φρουζής φέρεται να παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του την Παρασκευή πως ο Νίκος Μανιαδάκης ήταν συνεργάτης της Novartis, ισχυρισμό που είχε αρνηθεί την Πέμπτη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φρουζής ανέφερε ενώπιον της Προανακριτικής πως δεν θυμάται αν ο κ. Μανιαδάκης την εποχή που ήταν συνεργάτης της Novartis ήταν και σύμβουλος υπουργών.

Τι άλλο κατέθεσε σήμερα στην Προανακριτική

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στην Προανακριτική: «Με ρωτάτε αν η Novartis είναι σκάνδαλο. Η απάντηση είναι σαν να με ρωτάτε αν η ζωή είναι δύσκολη! Για μένα δεν είναι σκάνδαλο». Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη απευθυνόμενη στον κ. Φρουζή του είπε: «Καλά με τα τόσα αρνητικά σε βάρος σας, μας εξηγείτε πως βγήκατε ο καλύτερος μάνατζερ της χρονιάς;»

Ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται να είπε ακόμα ότι το Harvard project λειτούργησε ελάχιστα ίσα ίσα για να διασφαλίσει την κυκλοφορία των φαρμάκων της Novartis. Είπε ακόμα πως νομίζει ότι συνεχίστηκε και αφότου αποχώρησε από τη Novartis.

Ακόμα αρνήθηκε την ύπαρξη email προς τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στο σημείο αυτό προκάλεσε την αντίδραση της κας Αυγέρη από τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία είπε: «Μα υπάρχουν δημοσιεύματα και το δηλώνει και ο ίδιος ο Γεωργιάδης. Τα email είχαν διαρρεύσει από την δικογραφία».

Ο κ. Φρουζής φέρεται ακόμα να είπε ότι: «Πήγα στην Τουλουπάκη με δυο στόχους. Να καταθέσω για να μιλήσω επιτέλους και για να ανοίξουν οι λογαριασμοί μου. «Θέλω να καταθέσω», της ξεκαθάρισα. Εκεί, μπερδεύτηκε η κουβέντα. Όταν κάποιος έχει ζητήσει να καταθέσει και ο άλλος του προτείνει ευεργετικές διατάξεις λέγοντας πως έχουν βρεθεί αδικήματα σημαίνει: “Έλα να καταθέσεις κάτι που δεν πρέπει να καταθέσεις”. Δεν κολλάνε τα γεγονότα. Έτσι, εξέλαβα την στάση Τουλουπάκη. Η κουβέντα όλη ήταν για να δώσω πολιτικούς. Αυτό κατάλαβα».

Για την συνάντηση με την κα Τουλουπάκη ο Κωνσταντίνος Φρουζής φέρεται επίσης να είπε: «Αποκλειστικό αντικείμενο με την Τουλουπάκη ήταν τα 10 πολιτικά πρόσωπα οπότε η κα Τουλουπάκη είπε: “Θα έχεις ευνοϊκή μεταχείριση αρκεί να μου πεις αυτά τα πρόσωπα”. Και γι’ αυτό πρόσθεσε ότι του έκανε εντύπωση πως αυτά δεν του τα είπε ο ανακριτής αλλά η εισαγγελέας.

Μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γιάννη Ραγκούση ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε: «Έφυγα στενοχωρημένος από την Τουλουπάκη γιατί κατάλαβα με σαφήνεια ότι αν δεν καταθέσω όπως αυτή ήθελε δεν θα μπο αποδευσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός».

Ο Κώστας Καραγκούνης από τη ΝΔ τον ρώτησε: «Στις συναντήσεις με πολιτικούς ήσασταν μόνος σας με τον Σύνδεσμο Ελλήνων Φαρμακοβιομηχάνων ή με την ανταγωνιστική Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων;»

Για το Harvard project ο κ. Καραγκούνης ρώτησε αν οι δυο στόχοι που υπήρχαν επιτεύχθηκαν, δηλαδή, η έκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά το χρόνο και η μέση χαμηλότερη τιμή δυο χωρών της ευρωζώνης, ο κ. Φρουζής φέρεται να απάντησε αρνητικά για την περίοδο Σαμαρά. «Δεν μπορέσαμε επί κυβέρνησης Σαμαρά να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Το καταφέραμε μετά επί ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε επίσης: Φρουζής για Novartis: «Δεν πιστεύω ότι είναι σκάνδαλο»

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X