Θέμα

Ντ. Μπακογιάννη: Σε πόλεμο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι

Ντ. Μπακογιάννη: Σε πόλεμο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη ότι αν πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας, ήρθε η Ντόρα Μπακογιάννη να επαναλάβει την ίδια θέση. Μάλιστα το κάνει σε μία περίοδο που ανεβαίνουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και ο Ερντογάν αρχίζει να εκτοξεύει ανοιχτές απειλές.

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε μία πολύ αποκαλυπτική ανάρτηση στο Tweet, ενώ μίλησε και στο Action24 για την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα απέναντι στην τούρκικη προκλητικότητα.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία με την Τουρκία, στο συνυποσχετικό και πιστεύω πως πρέπει να πάμε στη Χάγη γιατί στην εξωτερική πολιτική, το κάθε πέρσι και καλύτερα είναι μια πραγματικότητα», δήλωσε η Ν. Μπακογιάννη σχετικά με το θέμα της υφαλοκρηπίδας.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να ασκηθεί υπό πίεση ή υπό συνεχή δραματοποίηση. Θέλει σοβαρότητα και αυτοσυγκράτηση, γιατί όντως η κατάσταση είναι δύσκολη. Αλλά δεν μπορούμε να δραματοποιούμε συνεχώς για κρίση και θερμό επεισόδιο».

Ασφαλώς και έχει δίκιο η Ντόρα Μπακογιάννη όταν συνιστά ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Και μάλιστα για έναν πρόσθετο λόγο. Σε κατάσταση δραματοποίηση αυξάνονται οι πιθανότητες του τυχαίου περιστατικού, που δύναται να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X