Ο Ανδρέας Λοβέρδος για την πώληση πολεμικού υλικού στους Σαουδάραβες

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ζητώντας απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων φέρνει στη Βουλή, την υπόθεση της πώλησης πολεμικού υλικού από τα αποθέματα του ελληνικού στρατού στη Σαουδική Αραβία.

«Θέλουν να νομιμοποιήσουν τη συναλλαγή, έναν ατζέντη. Έναν μεσάζοντα. Για να πάρει τα ποσοστά του ο Παπαδόπουλος γίνεται η σύγκρουση και τελικά δεν υπογράφεται η συμφωνία και το Ελληνικό Δημόσιο χάνει 64 εκατομμύρια ευρώ(…) το έγγραφο που έστειλε τέλη Αύγουστου στο υπουργείο Εξωτερικών ο Έλληνας πρέσβης στο Ριάντ, ξεκαθαρίζοντας ότι ο Παπαδόπουλος δεν έχει πληρεξούσιο να υπογράψει, ενώ οι Σαουδάραβες ζητούσαν διακρατική συμφωνία στέλνοντας στην Ελλάδα πενταμελή τους αντιπροσωπεία. Ποια η θέση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη διεθνή αυτή ταπείνωση;» διερωτάται ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Ενώ σημειώνει ο βουλευτής «ο κ. Καμμένος παρουσίασε ένα έγγραφο προκειμένου να υποστηρίξει πως ο κ. Παπαδόπουλος είναι μεσάζοντας της συμφωνίας με τη Σαουδική Αραβία, το οποίο όμως αφορά άλλου είδους πυρομαχικά. Την ίδια στιγμή, ο κ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται να εκπροσωπεί ως πληρεξούσιος και το Βασίλειο της Ιορδανίας για την ίδια αγορά πυρομαχικών, ενώ ο επικεφαλής της προξενικής Αρχής στην ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ δηλώνει ρητώς ότι ο συγκεκριμένος κύριος δεν είναι πληρεξούσιος της Σαουδικής Αραβίας».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ