Διεθνή

Ο Ερντογάν πέταξε την επιστολή του Τραμπ

Ο Ερντογάν πέταξε την επιστολή του Τραμπ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σαν ρουκέτα ήρθε και έσκασε η είδηση ότι ο Ταγίπ Ερντογάν πέταξε την επιστολή του Ντόναλντ Τραμπ!

Απαξιωτική ήταν η απάντηση της Άγκυρας στην επιστολή Ντόναλντ Τραμπ προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η απάντηση από τον Ερντογάν ήρθε λίγες ώρες πριν ο Τούρκος πρόεδρος συναντήσει τους απεσταλμένους του Τραμπ στην Τουρκία για το ζήτημα της Συρίας, τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο «σουλτάνος» μήνυσε στον Αμερικανό πρόεδρο πως τον γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του!

Πηγές της τουρκικής προεδρίας είπαν πως όταν ο Ερντογάν έλαβε την επιστολή Τραμπ, όχι μόνο την απέρριψε, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια!

Σύμφωνα με το περιβάλλον Ερντογάν και με βάση το ρεπορτάζ του τουρκικού μέσου, η καλύτερη απάντηση της Τουρκίας στον Ντόναλντ Τραμπ ήταν η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», στη Συρία, η οποία και ξεκίνησε την ίδια ημέρα που ελήφθη η επιστολή του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με την Sena Alkan, δημοσιογράφο του CNN Turk, πηγές της τουρκικής προεδρίας ανέφεραν ότι ο Ερντογάν εξαγριώθηκε όταν έλαβε την επιστολή του Αμερικανού ομολόγου του και την πέταξε στα σκουπίδια. «Η επιστολή της 9ης Οκτωβρίου απορρίφθηκε από τον πρόεδρο Ερντογάν. Η πιο ξεκάθαρη απάντηση σε αυτή την επιστολή ήταν η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης«, ανέφεραν οι τουρκικές πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν στις 9 Οκτωβρίου, ημερομηνία που φέρει η επιστολή Τραμπ, που δόθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν η εντολή να ξεκινήσει η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X