Ο γιος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος ήταν στο συλλαλητήριο

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον Νικόλαο στο Σύνταγμα, στα σκαλιά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία να συνομιλεί με πολίτες.

Ο Νικόλαος Χαλαρός, μιλάει με τον κόσμο λίγο αφού ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να αποχωρεί από το Σύνταγμα.

Ο Νικόλαος κατοικεί μόνιμα στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλαος και η Τατιάνα κατοικούν μόνιμα στην Αθήνα από το 2013.

Αναρωτιέμαι πραγματικά τι είναι αυτό που έκανε τον Νικόλαο και την Τατιάνα να εγκαταλείψουν το πολύβουο Λονδίνο και την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη για να εγκατασταθούν στην αθηναϊκή πρωτεύουσα της τεράστιας οικονομικής κρίσης.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η απόφαση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου να περνάει το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου σε μια όμορφη μονοκατοικία στο Πόρτο Χέλι επηρέασε το ζευγάρι.

Ο γάμος της Τατιάνας με τον Νικόλαο και η επίσκεψη στις Σπέτσες για το συγκεκριμένο κοινωνικό γεγονός έκανε ένα ακόμα ζεύγος γαλαζοαίματων να αγοράσει έπαυλη στην περιοχή. Ο βασιλιάς της Ολλανδίας Γουλιέλμος Αλέξανδρος και η σύζυγός του Μάξιμα τα τελευταία χρόνια επιλέγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές το Πόρτο Χέλι.

Ο Willem-Alexander υποστηρίζει πάντα ότι αυτά είναι τα πιο ξέγνοιαστα καλοκαίρια της ζωής του. Του θυμίζουν κάτι από την παιδική του ηλικία.

Το «βασιλικό κόμμα» και ο ρόλος του Φράγκου

Πολλοί λένε όμως και δεν έχει διαψευστεί – πως είναι έτοιμος ο Νικόλαος να προχωρήσει στην ίδρυση νέου βασιλικού κόμματος, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και τη στήριξη ισχυρών επιχειρηματιών που βρίσκονται δίπλα στην οικογένειά του.

Εκείνος, όταν τον ρωτούν, λέει πως τον ενδιαφέρει η πατρίδα. Και μάλιστα, όπως αναφέρεται από το περιβάλλον του, το πατρίδα γράφεται με κεφαλαίο το… «Π», με ότι αυτό σημαίνει, πιθανόν για το όνομα του νέου πολιτικού εγχειρήματος.

Το ερώτημα είναι γιατί ο Νικόλαος και όχι ο Παύλος, που είναι ο διάδοχος.  Ο Παύλος θεωρείται διάδοχος και είναι εκείνος που αναπληρώνει τον βασιλιά. Δεν γίνεται ένας διάδοχος να ηγηθεί ενός πολιτικού κόμματος. Για τον Νικόλαο, τέτοιο θέμα δεν τίθεται. Επομένως, ο πρίγκιπας Νικόλαος είναι εκείνος που πιθανότατα να κατέλθει στον στίβο της πολιτικής, εάν και όταν αυτό αποφασιστεί.

Στα «σχέδια» του νέου κόμματος, ακούγεται περισσότερο το όνομα του στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη, ο οποίος όπως λέγεται λειτουργεί ως «προπομπός» του Νικολάου και κατ’ επέκταση της βασιλικής οικογένειας, για να «σφυγμομετρήσει» την κοινή γνώμη, η οποία κρίνεται πολύ θετική.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ