Ο Καμμένος προτείνει νέο τρόπο εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές

Ο Καμμένος προτείνει νέο τρόπο εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει κάνει πρόταση για τη δημιουργία πέμπτου κλάδου στο Λύκειο, τον οποίο θα ακολουθούν οι τελειόφοιτοι Λυκείου που θέλουν να μπουν σε στρατιωτικές σχολές.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 190 χρόνων λειτουργίας της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής, στη Βάρη Αττικής, ο κ. Καμμένος τόνισε πως «με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δ.Βίτσα, κάνουμε μία προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αλλάξει ο τρόπος εισόδου στη Σχολή Ευελπίδων και στις στρατιωτικές σχολές».

Λεπτομερέστερα, μιλώντας στη Βάρη, στην εκδήλωση για τα 190 χρόνια της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, ο υπουργός κ. Πάνος Καμμένος είπε:

  •  «Με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Βίτσα κάνουμε μία προσπάθεια και ελπίζουμε ότι θα επιτύχουμε να αλλάξει ο τρόπος εισόδου στη Σχολή Ευελπίδων και στις στρατιωτικές σχολές»
  • «Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση προς το υπουργείο Παιδείας να υπάρξει πέμπτος κλάδος, κατά τη διάρκεια των σπουδών στο Λύκειο»
  • «Η επιλογή αυτή θα οδηγεί αποκλειστικά στις στρατιωτικές σχολές, δηλαδή σε στρατιωτική θητεία και εξέλιξη μέσα από τις σχολές των αξιωματικών και των υπαξιωματικών».

Απευθυνόμενος προς τους νέους και νέες ευέλπιδες, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, μεταξύ άλλων, αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις του ρόλου τους, τους προέτρεψε να τηρούν την παράδοση της σχολής:

«Οι υπουργοί και οι αρχηγοί έρχονται και παρέρχονται, και η εντολή είναι αυτή που ακούτε όταν παραλαμβάνετε οι ευέλπιδες τη σημαία. Κατά την παράδοση και παραλαβή της σημαίας, σας λέει να τηρείτε τους γραπτούς και τους άγραφους νόμους της σχολής. Είναι στα δικά σας χέρια η παράδοση της σχολής. Και να ξέρετε ότι αυτό το καθήκον είναι ύψιστο» ανέφερε σχετικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Πάνος Καμμένος επικαλέσθηκε κάποιες φράσεις από το δοκίμιο «Το γράμμα του Παύλου Μελά»:

«Η ζωή είναι πόλεμος και χρέος σου η νίκη, πολέμα για τα ιδανικά σου, για τα ελληνικά ιδανικά του ανθρωπισμού. Νεαρέ εύελπι να επιμένεις πάντα στο σκοπό σου και τα όνειρά σου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ