Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επιτίθεται στη Νατάσσα Μποφίλιου: «Αριστερή κουλτουροβολεψιματίας-Να διοριστεί άμεσα!»

Κυρίες, δεσποινίδες και κύριοι το show ξεκινά!

Η Νατάσσα Μποφίλιου σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη, μίλησε για το πολιτικό γίγνεσθαι και κατέθεσε τις προσωπικές της θέσεις και απόψεις. Πιο συγκεκριμένα, στην Εφημερίδα των Συντακτών, αναφέρθηκε στις αριστερές πολιτικές της πεποιθήσεις, το λόγο που ψήφισε ΚΚΕ, την Χρυσή Αυγή αλλά και την επίθεση που δέχτηκε από φασίστα στο παρελθόν.

Ένα από τα κυριότερα ίσως σημεία όσων ανέφερε είναι το εξής:

«Αυτό που με πληγώνει είναι που μπήκε στο στόμα του καθενός, ακόμα και των αμόρφωτων, “ε, είδαμε και την πρώτη φορά Αριστερά τι έκανε”. Είναι μαχαίρι στην καρδιά. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, είχα πάρα πολλές ανησυχίες. Ήμουν σίγουρη πως δεν μπορεί ένας άνθρωπος να ανατρέψει τα πράγματα, να πάει στους δράκουλες και να κάνει κάτι. Δεν αμφισβητώ τις καλές προθέσεις του Τσίπρα, ούτε ότι κάποιοι άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν ξεχωριστή ιδεολογική παιδεία.

Δεν το συζητώ. Αλλά σε αυτό το σύστημα, από τη στιγμή που είσαι μέσα στο σύστημα, δεν μπορείς να κάνεις την ανατροπή. Η επανάσταση γίνεται μόνο από τον λαό. Ψηφίζω ΚΚΕ, αν και διαφωνώ σε πολλά σημεία, για δύο λόγους: επειδή το νιώθω ως τιμή για την οικογένειά μου και τους παππούδες μου που ήταν στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και σκοτώθηκαν στην Αντίσταση κι επειδή πιστεύω στην οργανωμένη πάλη».

 

Με αφορμή τις συγκεκριμένες δηλώσεις λοιπόν, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποφάσισε να κάνει την κριτική του μέσω social media σε όσα ανέφερε η γνωστή αοιδός. Ο δημοσιογράφος όχι μόνο έκανε την κριτική του, αλλά «κάρφωσε» την καλλιτέχνη για όσα είπε, αναφέροντας στο Twitter του:

Μποφίλιου: Η γνήσια επίγονος των αριστεροκουλτουροβάρδων της μεταπολίτευσης, των κλαψιάρηδων της ευμάρειας, των επιδοτούμενων κραουνάκηδων. Να διοριστεί άμεσα!

Συμφωνώ με τη Μποφίλιου σε ένα πράγμα: την απόρριψη και την καταδίκη του ναζισμού. Κατά τα άλλα, η συνέντευξή της είναι μνημείο μεταπολιτευτικής σκέψης αριστερού κουλτουροβολεψιματία – και αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη ΧΑ.

Το σχόλιο περί Μποφίλιου αφορά την ιδεολογία ως μάρκετινγκ. Δεν κάνει στρατευμένη τέχνη (τα τραγούδια της δεν είναι πολιτικά), αλλά self-branding ως κομμάτι του business model της με κοινά στόχους αριστερά και όχι. Μου λένε ότι έχει τίμια ψυχή. Θα φανεί απ´το αν θα γίνει Τσακνής.

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

https://platform.twitter.com/widgets.js

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ