Ο Νίκος Κοτζιάς πάει στα Σκόπια

Στα Σκόπια ενδέχεται να ταξιδέψει  τις επόμενες ημέρες ο Νίκος Κοτζιάς. Το ταξίδι θα γίνει να παραδώσει ο ίδιος στον Νίκολα Ντιμιτρόφ το σύμφωνο συνεργασίας των δύο χωρών. Η  κίνηση – εφόσον πραγματοποιηθεί- θα έχει   συμβολικό χαρακτήρα προκειμένου οι δυο κυβερνήσεις να επιβεβαιώσουν την θέληση τους να  βρουν λύση.

Μετονομασία του αεροδρομίου

  Το σενάριο αυτό είναι ιδιαίτερα πιθανό μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου των Σκοπίων  να αλλάξει  την ονομασία του αεροδρομίου της  ΠΓΔΜ. Υπενθυμίζεται ότι  από «διεθνές αεροδρόμιο Μέγας Αλέξανδρος» μετονομάστηκε σε «διεθνές αεροδρόμιο Σκοπίων». Επίσης μετονομάστηκε η εθνική οδός  που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα, από «εθνική οδός Αλέξανδρος ο Μακεδών» σε «εθνική οδό Φιλίας»  .

Αν πάντως για κάποιο λόγο ο Νίκος Κοτζιάς δεν ταξιδέψει μέχρι τα Σκόπια, οι επικεφαλής της διπλωματίας των δυο χωρών θα συναντηθούν σύντομα. Η συνάντηση θα γίνει στο περιθώριο του άτυπου συμβουλίου των υπουργών των Εξωτερικών στις 15-16 Φεβρουαρίου. Εκεί θα έχει κληθεί να συμμετάσχει και ο κ. Ντιμιτρόφ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ