Ο Μητσοτάκης έπεσε στην παγίδα Σαμαρά-Γεωργιάδη

Ο Μητσοτάκης, ο Καραμανλής και ο Σαμαράς

Δυστυχώς για τον ίδιο το κόμμα του και προπαντός για τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παγιδεύτηκε σε ακραίες θέσεις από τον Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρό του Αδωνι Γεωργιάδη.

Και δυστυχώς για τον ίδιο θα το πληρώσει κάποια στιγμή, αφού οι παλινωδίες, η επαμφοτερίζουσα στάση και η αδυναμία να ξεκαθαρίσει τη θέαση του κόμματός του σε ένα πάρα πολύ κρίσιμο ζήτημα, δεν αποτελούν στοιχείο που εκτιμούν οι πολίτες. Ιδίως μετά τα τραύματα που άφησε η κρίση και η οποία άλλαξε την προσέγγιση των πολιτικών και της πολιτικής από τους πολίτες.

Για όποιον παρακολουθεί στοιχειωδώς τα θέματα της Νέας Δημοκρατίας διευρύνεται διαρκώς το χάσμα ανάμεσα στην Ντόρα Μπακογιάννη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη (η Ντόρα παραμένει σταθερή στη θέση της κυβέρνησης του 2008 και την παρακαταθήκη του πατέρα της, ενώ ο Κυριάκος διολισθαίνει προς θέσεις του Αντώνη Σαμαρά) και πολύ περισσότερο ανάμεσα στον Κυριάκο και την καραμανλική πτέρυγα.

Κυριάκος για Σκοπιανό: O Αλέξης Τσίπρας δίχασε τους Έλληνες

Και κάποιος από τους συμβούλους επικοινωνίας, οφείλει να υπενθυμίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κατανοήσει πως η κατάληξη της ακροβασίας στο κενό είναι η πτώση στο γκρεμό, καθώς και ότι οι μετριοπαθείς ψηφοφόροι του κόμματός του και πολύ περισσότερο οι κεντρώοι πολίτες δεν είναι δυνατόν να προσελκυστούν με θέσεις που διολισθαίνουν διαρκώς προς τα δεξιά, όσο κι΄ αν είναι πασπαλισμένη με χρυσόσκονη κεντρώας ρητορικής και σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Η Ντόρα Μπακογιάννη… το Σκοπιανό, το συλλαλητήριο και ο «φούφουτος»

Δυστυχώς σε μία εποχή , που οι πολίτες επιθυμούν συναίνεση και τα εθνικά ζητήματα απαιτούν συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, οι ακραίοι  όλων των πλευρών, όπως οι ΣΥΡΙΖΑίοι που χαρακτήρισαν ακροδεξιούς όσους συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και ακροδεξιά την εκκλησία και το μπλοκ Σαμαρά-Γεωργιάδη στη Νέα Δημοκρατία, τορπιλίζουν την οποιαδήποτε δυνατότητα συνεννόησης, αποδεικνύοντας πως το πολιτικό σύστημα τίποτα δεν διδάχτηκε από τα χρόνια της κρίσης, η οποία παρατάθηκε, τράβηξε σε μάκρος και κόστισε πολύ περισσότερο στους πολίτες από τις μικροπολιτικές επιδιώξεις των κομμάτων, όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως δυστυχώς.

Η ίδια μικροπολιτική λογική και κομματική ανευθυνότητα κυριαρχεί δυστυχώς και σήμερα, ακόμα και στα εθνικά θέματα. Αιδώς πολιτικάντηδες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ