Ο Νίκος Φίλης διχάζει το Μαξίμου

Διχασμένο εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου σε ότι αφορά την επαναδραστηριοποίηση του Νίκου Φίλη, μέσα από έναν νέο κυβερνητικό ρόλο. Αρκετοί από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας,  δεν έχει την πολυτέλεια να έχει εκτός κυβερνητικού σχήματος ένα τέτοιο στέλεχος πρώτης γραμμής, παρά  τις όποιες  αιρετικές απόψεις εκφράζει κατά  καιρούς δημόσια, ο πρώην υπουργός Παιδείας.

Οι άνθρωποι αυτοί αναγνωρίζουν ότι όποιες διαφωνίες και αν έχει ο βουλευτής  της Α Αθήνας φροντίζει πάντα να μην παραβιάζει την  νοητή κόκκινη γραμμή που έχει θέσει ο πρόεδρος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ του αναγνωρίζουν την αγάπη του για το κόμμα και τους συντρόφους του.

Από την άλλη υπάρχουν στελέχη μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, που αντιδρούν ιδιαίτερα ακόμα και στο άκουσμα του ονόματος του Νίκου Φίλη, καθώς θεωρούν ότι με την στάση του πυροδοτεί συχνά πυκνά σενάρια αμφισβήτησης   της κυβερνητικής πολιτικής.

Τον τελικό λόγο τον έχει σίγουρα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εμφανίζεται να τρέφει μεγάλη συμπάθεια στον πρώην υπουργό, καθώς δεν ξεχνά ότι  ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν δίπλα του όταν πέρασε για πρώτη φορά την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ