Ο Νίκος Κούρκουλος, το Μπρόντγουεϊ και η σχέση του με την Μαριάννα Λάτση

      Ο Νίκος Κούρκουλος υπήρξε ο απόλυτος γόης και ο πιο δημοφιλής άντρας του ελληνικού κινηματογράφου. Λατρεύτηκε όχι μόνο από τις  γυναίκες αλλά και από τους άνδρες που τον είχαν ως πρότυπο αρρενωπότητας και γενναιότητας. Ήταν ο αγαπημένος των φωτογράφων, γι΄αυτό και κάθε στιγμή της επαγγελματικής και προσωπικής του ζωής γινόταν εξώφυλλο στα περιοδικά της εποχής.

       Μέσα από την συνεργασία του με την Φίνος Φιλμ καθιερώθηκε ως πρωταγωνιστής σε πολλές κοινωνικές και δραματικές ταινίες όπως : “Το χώμα βάφτηκε κόκκινο”, “Λόλα”, “Κατηγορώ την ανθρωπότητα” και άλλες.

       Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 γνωρίζει την Μελίτα Κουτσογιάννη, που ήταν βοηθός  σκηνοθέτη και ένας κεραυνοβόλος έρωτας γεννιέται μεταξύ τους, που τους οδηγεί δυο χρόνια αργότερα στα σκαλιά της εκκλησίας. Από αυτόν τον γάμο απέκτησαν δυο παιδιά, τον Άλκη και την Μελίτα (ο ηθοποιός επέμενε να δώσει στην κόρη του το όνομα της γυναίκας του, που τόσο αγαπούσε).

       Το 1967 φεύγει για την Αμερική, όπου πρωταγωνιστεί στο Μπρόντγουεϊ στην θεατρική παράσταση “Ίλια Ντάρλινγκ”, που ήταν μεταφορά της ταινίας “Ποτέ την Κυριακή”, με την Μελίνα Μερκούρη. Για αυτή του την ερμηνεία ήταν υποψήφιος στα βραβεία Tony για το βραβείο β΄ ανδρικού ρόλου. Όταν φεύγει για την Ν. Υόρκη η Μελίτα ήταν έγκυος στον γιό τους Άλκη. Πριν φύγει λοιπόν, ηχογραφεί με την φωνή του τέσσερα τραγούδια για να τον ακούει το μωρό, όσο αυτός θα είναι μακριά. Μετά την γέννηση του γιού τους, η Μελίτα παίρνει το μωρό και πηγαίνει στην Ν. Υόρκη, όπου όλοι μαζί μένουν εκεί για ένα χρόνο.

      Κατά την διαμονή του στις Η.Π.Α, παίζει σε δυο ξενόγλωσσες ταινίες και μετά επιστρέφει στην Ελλάδα όπου συνεχίζει την συνεργασία του με τον Φίνο πρωταγωνιστώντας σε πολλές δραματικές ταινίες, που γίνονται επιτυχίες.

      Το 1974 αποκτά την δική του θεατρική στέγη, το θέατρο Kάππα και με την βοήθεια της γυναίκας του ανέβάζουν σπουδαίες παραστάσεις όπως: “Ο γλάρος”, “Η  Όπερα της πεντάρας” και άλλες. Το 1994 αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου και συντελεί στην ανανέωση του.

      Σταθμός στην προσωπική ζωή του Νίκου Κούρκουλου, ήταν η γνωριμία του με την Μαριάννα Λάτση. Ήταν καλοκαίρι του 1986, όταν κατά την διάρκεια μιας παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου ο Κούρκουλος αντικρίζει την Μαριάννα Λάτση και θαμπώνεται από την ομορφιά της. Η Λάτση υποκύπτει στην γοητεία του ηθοποιού και ξεκινά μια ερωτική σχέση που αναστατώνει την κοσμική Αθήνα. Εκείνη την περίοδο η Λάτση ήταν ακόμη παντρεμένη με τον Γρηγόρη Κασιδώκωστα (δάσκαλο της του σκι), με τον οποίο είχε αποκτήσει ένα γιό.

      Ο Γιάννης Λάτσης, πατέρας της Μαριάννας, μαθαίνει για την σχέση της με τον Κούρκουλο και αντιτίθεται σ΄αυτή, όπως είχε κάνει και για τον γάμο της. Όμως τίποτα δεν μπορεί να μπει τροχοπέδη σ΄αυτό που νοιώθουν. Υποβάλουν και οι δυο αίτηση διαζυγίου και ξεκινούν την κοινή τους πορεία. Αποκτούν δυο παιδιά, την Εριέττα και τον Φίλιππο, αλλά δεν παντρεύονται, παρά μόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της Μαριάννας.

      Η σχέση τους εξελίσσεται σε μια σχέση ζωής που κρατά 21 χρόνια, μέχρι τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού το 2007.

         

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ