Ο Ρουβίκωνας ανέβηκε στην Ακρόπολη και σήκωσε πανό για τον Κουφοντίνα

Μέχρι την Ακρόπολη έφθασαν ανενόχλητοι, οι αναρχικοί του Ρουβίκωνα.

Στον Ιερό Βράχο ανέβηκαν και ξεδίπλωσαν πανό μπροστά απο τον Παρθενώνα, για να δοεθί άδεια στον Κουφοντίνα. Στην φωτογραφία που ανέβασαν σε γνωστό αντιεξουσιαστικό ιστότοπο, τα πρόσωπα των ακτιβιστών είναι σβησμένα, ενώ το πανό γράφει ότι η Ελληνική Δημοκρατία Δολοφονεί τον Απεργό Πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Σε κείμενο που ανήρτησαν σημειώνουν:

«Επιλέξαμε να σηκώσουμε πανό αλληλεγγύης στο Δ. Κουφοντίνα μπροστά στον Παρθενώνα. Ως ένα καλό σημείο για να απευθυνθούμε στον κόσμο που έχει έρθει εδώ ως τουρίστας και επιλέγει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στον τόπο που διασκεδάζει, ή τον κόσμο που έστω, δεν έχει αφήσει την κρίση του στο ξενοδοχείο.

Η δημοκρατία είναι μια χαρά ως τουριστικό προϊόν  αλλά ως πραγματικότητα είναι άλλη υπόθεση. Κι όταν το αξιοθέατο και η πραγματικότητα είναι δίπλα-δίπλα, στην έκδοση« κληρονομιά και κληρονόμος»  φαίνεται πολύ καθαρά. Μπορεί άλλωστε καθένας να το δει και στη δική του χώρα…» προσθέτοντας:

Υ.Γ. Επειδή φανταζόμαστε τι πρόκειται να ακούσουμε για αυτή μας την παρέμβαση, ξεκαθαρίζουμε πως ούτε τρυκάκια, ούτε καν προκηρύξεις δεν μοιράζαμε στον χώρο.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Άργά το απόγευμα της Πέμπτης το Συμβούλιο της φυλακής ενέκρινε νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος αναμένεται να πάρει την τρίτη 48ωρη άδεια μόλις ανακτήσει τις δυνάμεις του και πάρει εξιτήριο απ’ το νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου και νοσηλεύεται.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας είχε ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 30 Μαΐου και η κατάσταση της υγείας του ήταν σε οριακή κατάσταση τις τελευταίες δύο ημέρες, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου των φυλακών, στο οποίο μετέχουν ο διευθυντής του καταστήματος, η κοινωνική λειτουργός και εισαγγελέας, στον πολυισοβίτη χορηγείται 48ωρη άδεια με την επιβολή του όρου της υποχρεωτικής εμφάνισης του στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του μία φορά την ημέρα και μεταξύ των ωρών 10π.μ. με 14μ.μ. Να σημειωθεί ότι στις δύο προηγούμενες άδειες ο Κουφοντίνας είχε όρο την εμφάνιση του στο τμήμα δύο φορές την ημέρα.

Η απόφαση του συμβουλίου ελήφθη με σχετική τοποθέτηση του εισαγγελέα Ιωάννη Χατζόγλου ο οποίος είναι ο τρίτος εισαγγελικός λειτουργός που συναινεί στη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα και παρά την πειθαρχική αγωγή που ασκήθηκε από αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου σε βάρος των δύο συναδέλφων του, που μετείχαν στα προηγούμενα συμβούλια.

Η εξέταση του αιτήματος του πολυισοβίτη είχε καθυστερήσει να εξεταστεί, καθώς οι ελεγχόμενοι εισαγγελείς αυτοεξαιρέθηκαν λόγω της πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του

Δείτε ακόμη:

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη των 20 συλληφθέντων του Ρουβίκωνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ