Επιλογές

Ο Σκανδαλίδης «βλέπει» Γεννηματά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Σκανδαλίδης «βλέπει» Γεννηματά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάτι που έχει ξανακουστεί και δεν αποτελεί «βόμβα», τουλάχιστον για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Α’ Αθήνας Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Παρασκευή, σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Εν ολίγοις, ο κ. Σκανδαλίδης είπε πως δεν θα απέκλειε τη Φώφη Γεννηματά για επόμενη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του πως «δεν θέλω να μιλώ εκ μέρους της, αλλά αν θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς». Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ερωτηθείς για το θέμα εκλογής του επόμενου ΠτΔ, επανέλαβε την άποψη του κόμματος, ότι «καλό θα είναι το πρόσωπο που θα επιλεγεί να εκφράζει την πλειοψηφία του κόσμου και υπάρχουν τέτοια πρόσωπα από τον χώρο της Κεντροαριστεράς».

Χάος στη Βαρκελώνη – Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία (vids)

Ερωτηθείς αν συγκαταλέγεται και η Φώφη Γεννηματά σε αυτά τα πρόσωπα ο κ. Σκανδαλίδης ανέφερε: «Εκ των πραγμάτων. Κοιτάξτε, εγώ δεν μπορώ να πω, ούτε η πρόεδρος του Κινήματος έχει μιλήσει με κανέναν γι’ αυτό, ούτε θέλω να μιλώ εκ μέρους της για προσωπικά θέματα. Αλλά αν θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι, προφανώς».

Παράλληλα, τόνισε ότι είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να προτείνει και υπενθύμισε την «κατάκτηση» της μεταπολιτευτικής δημοκρατίας να μην βγαίνει με 151-152 ψήφους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με τον Ανδρέα Παπανδρέου να προτείνει τον Κωστή Στεφανόπουλο, ο Κώστας Καραμανλής τον Κάρολο Παπούλια και ο Αλέξης Τσίπρας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Η Νατάσα Παζαῒτη διαφημίζει το Κέντρο Μαστού μεγάλης ιδιωτικής κλινικής

Διαψεύδει το ΚΙΝΑΛ τη σχετική συζήτηση

Από το Κίνημα Αλλαγής, βέβαια, διαψεύδουν οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση, αναφέροντας πως «η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είναι μάχιμη και δεν αποστρατεύτηκε». Χαρακτηριστική ήταν η ανακοίνωση που διένειμε στα ΜΜΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης, που είπε πως «η Φώφη Γεννηματά είναι Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και του ΠΑΣΟΚ».

Αντιλαμβάνεται, κανείς, πως η δήλωση Σκανδαλίδη έγινε αντικείμενο συζήτησης και αναπαράχθηκε και το τελευταίο που θα ήθελαν αυτή την περίοδο στη Χαριλάου Τρικούπη είναι να συζητείται πως η κα Γεννηματά αποχωρεί από την ηγεσία και να προσανατολίζεται για τη θέση του ΠτΔ.

Άνιστον: Η νέα φωτογραφία της ως πιτσιρίκι «έριξε» και πάλι το Instagram

Γι αυτό το λόγο και έσπευσε ο κ. Χρηστίδης να διαψεύσει την οποιαδήποτε συζήτηση και να κλείσει μια και καλή το θέμα σε αυτήν την κρίσιμη καμπή για το ΚΙΝΑΛ, που οδεύει σε Συνδιάσκεψη και αργότερα σε Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, το όνομα της Φώφης Γεννηματά για Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήρθε… ουρανοκατέβατα στον κ. Σκανδαλίδη.

Είναι κάτι που έχει ξανακουστεί το τελευταίο διάστημα σε δημοσιογραφικούς και όχι μόνο «κύκλους» και ενδεχομένως να ξανακουστεί, κρίνοντας από την τοποθέτηση του κ. Σκανδαλίδη. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο ισχύει το σενάριο «Φώφη Γεννηματά για ΠτΔ» ή είναι απλά… επιστημονική φαντασία!

Δείτε ακόμη:

Γεωργία Μπιτάκου: Ποια είναι η γυναίκα που επιτέθηκε φραστικά στον Τσίπρα μέσα στο αεροπλάνο

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X