Ο Τοροσίδης αποχαιρετά τον γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη

«Γνώρισα τον γέροντα το 2007. Από την πρώτη στιγμή η φυσιογνωμία του και η χάρη του με άγγιξαν. Έκτοτε ήταν ο πνευματικός καθοδηγητής στη ζωή μου», είπε ο  ποδοσφαιριστής Βασίλης Τοροσίδης εμφανώς συγκινημένος από την κοίμηση του Γέροντα, μιλώντας στο Βήμα Ορθοδοξίας.

Ο Γέροντας Νεκτάριος Βιτάλης αποτελούσε στήριγμα και πνευματικός οδοδείκτης για πολλούς ανθρώπους, που τον γνώρισαν και πάντοτε επιζητούσαν τα γεμάτα αγάπη και σοφία λόγια του.

Μία μορφή της Ορθοδοξίας που άφησε ένα μεγάλο κενό… Ένας από τους πιστούς που ήρθε σε επαφή μαζί του είναι ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Βασίλης Τοροσίδης.

Ο ποδοσφαιριστής Βασίλης Τοροσίδης γνώρισε τον μακαριστό γέροντα Νεκτάριο Βιτάλη το 2007 και από τότε ήταν ο πνευματικός του.

«Όταν έμενα στην Αθήνα και όταν ακόμη έφυγα στο εξωτερικό πάντοτε πήγαινα να πάρω την ευχή του. Έπαιρνα δύναμη για να συνεχίζω τον αγώνα της ζωής.

Ο Γέροντας έσπειρε στην καρδιά μου την ηρεμία και την υπομονή. Μου ενδυνάμωσε την Πίστη στον Θεό, διότι αποτελούσε σκεύος εκλογής.

Γέροντα, πάντα θα είσαι στην καρδιά μου» σημείωσε ο Βασίλης Τοροσίδης.

 

 

 

Ο γέροντας Νεκτάριος

Να αναφερθεί ότι ο μακαριστός γέροντας Νεκτάριος νυχθημερόν έδινε την ευχή του και τις συμβουλές του σε εκατοντάδες πιστούς.

Όταν το 1965 υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, η κατάστασή του ήταν κρίσιμη, μα ο ‘Αγιος Νεκτάριος, ο θαυματουργός, του χάρισε την ίαση.

Μόλις ανάρρωσε, διορίστηκε στο Λαύριο.

Λίγο μετά ειδε και πάλι τον ‘Αγιο Νεκτάριο στον ύπνο του, ο οποίος του ζητά να του κτίσει στην Καμάριζα Λαυρίου το σπίτι του και του υποσχέθηκε να τον βοηθήσει.

Το 1980 ο σεπτός γέρων είχε μια συγκλονιστική συνομιλία με τον ‘Αγιο Νεκτάριο, κατά την διάρκεια της οποίας θεραπεύθηκε από ανίατη ασθένεια.

Μαστιζόταν από μια πολύ επικίνδυνη μορφή καρκίνου. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Ο θάνατος ήταν πολύ κοντά.

Την 26η Μαρτίου 1980 βρισκόταν στο ναό, μαζί με μία αγιογράφο και τη νεωκόρο του προσκυνήματος. Τότε μπήκε στο ναό ένας γέροντας μετρίου αναστήματος, με αραιά μαλλιά και κάτασπρα γένεια.

Τούς συστήθηκε με το όνομα Αναστάσιος! Αυτό δεν ήταν άλλο, από το κοσμικό όνομα του Αγίου Νεκταρίου.

Ξεκίνησε ν’ασπάζεται με πολύ δέος τα λείψανα των Αγίων, προσπερνώντας αδιάφορος όσα ήταν του Αγίου Νεκταρίου.

Ο π. Νεκτάριος του μίλησε για τον καρκίνο και ο ‘Αγιος τον διαβεβαίωσε για την ίασή του. Έμεινε εμβρόντητος, όταν συνειδητοποίησε την παρουσία του Αγίου.

Λίγους μήνες αργότερα, ο γενικός Διευθυντής του Αγίου Σάββα έκπληκτος γνωμάτευσε την απουσία του καρκίνου.

Πηγή πληροφοριών: Romfea/vimaorthodoxias.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ