Ελλάδα

Ο Βίζερ της μπλόφας και η οικονομική αγυρτεία

Ο Βίζερ της μπλόφας και η οικονομική αγυρτεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα το πούμε ανοιχτά και προβοκατόρικα. Το ψέμα και η ανακρίβεια κυριαρχεί στις δηλώσεις σχεδόν όλων των χαρτογιακάδων, που ασχολήθηκαν με την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Οι κύριοι που έστειλαν τον ελληνικό λαό στην κόλαση των μνημονίων, επιχειρούν να κάνουν πολιτικό παιχνίδι και να διαστρεβλώσουν την ιστορία. Γιατί; Διότι είναι οι μεγάλοι ένοχοι.

Να, όπως ο αξιότιμος κύριος Βίζερ, τον οποίο αγιογραφούν οι δημοσιογράφοι στο βιβλίο “Η τελευταία μπλόφα”. Ηρθε στην Αθήνα για την παρουσίαση του βιβλίου και τις μας είπε; Διαβάστε:

«Το κουτί (με το σχέδιο Β του Σόιμπλε) βρίσκεται στο κελάρι μου στη Βιέννη. Δεν το πέταξα στα σκουπίδια. Η Ελλάδα βρέθηκε δύο φορές στο χείλος της εξόδου (από την Ευρωζώνη). Το 2012 και το 2015. Αν το 2014 είχε ολοκληρωθεί με διαφορετικό τρόπο πιθανότατα το ΑΕΠ της Ελλάδας να ήταν 20% – 25% υψηλότερο απ’ ό,τι σήμερα».

Δηλαδή κατά τον αξιότιμο κύριο Βίζερ με πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% το χρόνο και όχι 3,5% και πιο κάτω (0,5% το 2015 για παράδειγμα) θα πετυχαίναμε υψηλότερη ανάπτυξη. Και μάλιστα σε πέντε χρόνια θα ήταν 20% με 25% παραπάνω. Δηλαδή κατά τον αξιότιμο κύριο Βίζερ θα είχαμε ανάπτυξη 4% και παραπάνω το χρόνο, παρότι θα έπρεπε να πάρουμε πρόσθετα μέτρα 20 δισ. ευρώ περίπου. Πρόκειται για οικονομική αγυρτεία. Και αυτή θα είναι η απάντηση όποιου σοβαρού οικονομολόγου κι΄ αν ζητήσετε τη γνώμη.

Οπως αγυρτεία ήταν και το κόστος των 80 ως 100 δισ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2015. Το είπε ο Ρέγκλινγκ, το είπε ο Βίζερ, το είπε και ο Στουρνάρας, ο οποίος εσχάτως το κατέβασε στα 47 δισ. ευρώ. Μόνο που δεν μας λένε σε ποιο οικονομικό μέγεθος απεικονίζονται αυτά τα δισ.

Αιδώς λάτρεις της οικονομικής αγυρτείας…

Ο Προβοκάτορας

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X