Sex

Οι άντρες αποδέχονται ευκολότερα τις δικαιολογίες για την απιστία

Οι άντρες αποδέχονται ευκολότερα τις δικαιολογίες για την απιστία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να αποδεχτούν ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, η απιστία στην σχέση είναι αποδεκτή, σε σύγκριση με αυτό που είναι έτοιμες να αποδεχτούν οι γυναίκες. Θα το πιστεύατε; Κι όμως! Αυτό έδειξε εκτενής έρευνα του  BBC στη Μεγάλη Βρετανία.

-->

Στην έρευνα που εκπονήθηκε, το 83% των ερωτηθέντων ενηλίκων απάντησε ότι θεωρεί σημαντική την πίστη και την εμπιστοσύνη στην σχέση. Όταν όμως του ρώτησαν αν θεωρούν ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που θα συγχωρούσαν την απιστία του συντρόφου τους, τότε τα πράγματα άλλαξαν…

Το 80% των γυναικών απάντησε ότι δεν θεωρεί ότι θα συγχωρούσε την απιστία υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, ενώ την ίδια απάντηση έδωσε μόλις το 64% των ανδρών. Αλλά το περίεργο ήταν ότι το ποσοστό των …μη ανεκτικών συνοδευόταν και από κάτι άλλο: Οι 3 στους 5 είπε ότι έχει απατήσει ο ίδιος!

Δηλαδή αυτοί που απιστούν, είναι και πιο αυστηροί με τους συντρόφους τους. Ενώ αυτοί που παρουσιάζονται πιο ανεκτικοί και δικαιολογούν σε κάποιες περιπτώσεις την απιστία, είναι οι πιο πιστοί!

Σε ό,τι αφορά τα δύο φύλα, πάντως, θα περίμενες κάποιος οι άνδρες να είναι πιο αυστηροί και οι γυναίκες να βάζουν πιο εύκολα “νερό στο κρασί τους”. Πλην όμως αυτό δεν αποδείχτηκε από την έρευνα του BBC.

Απολαμβάνετε το περιεχόμενο μας? Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Στην έρευνα έλαβαν μέρος παραπάνω από 3000 ενήλικες άνω των 16 ετών από διάφορες περιοχές της Βρετανίας, διαφόρων εθνικοτήτων και μορφωτικών επιπέδων. Ρωτήθηκαν για θέματα ηθικής, απόψεων, θρησκευτικής πίστης και κουλτούρας. Μεταξύ άλλων, οι άνω των 55 ετών παρουσιάστηκαν να έχουν θέματα με τους αλλοδαπούς που φτάνουν στην χώρα αυτή θεωρώντας ότι αλλοιώνουν το προφίλ της.

Πηγή: BBC

Δείτε ακόμη:

Θάσος: Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους οι κάτοικοι

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X