Ελλάδα

Οι φαεινές του Νότη Μηταράκη για τις προσλήψεις και τις απολύσεις

Οι φαεινές του Νότη Μηταράκη για τις προσλήψεις και τις απολύσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στη χώρα του είσαι ότι δηλώσεις, που έλεγε και ο τρισμέγιστος Τσαρούχης, πολύ περισσότερο μπορείς να λες ότι θέλεις και να προσδοκάς να σε πιστέψουν. Ιδίως άμα είσαι υφυπουργός.

Κάπως έτσι φαίνεται να σκέφτηκε και ο υφυπουργός Νότης Μηταράκης και για να δικαιολογήσει την κατάργηση της αιτιολόγησης των απολύσεων είπε πως εξαιτίας αυτής οι εργοδότες σταμάτησαν να προσλαμβάνουν μόνιμους υπαλλήλους.

Με όλο το σεβασμό υφυπουργέ μου, θέλετε να μας πείσετε πως επιχειρήσεις και μάλιστα σοβαρές, είχαν ανάγκες και ήθελαν να κάνουν προσλήψεις εργαζομένων, αλλά δεν προχωρούσαν σε προσλήψεις, γιατί αν ήθελαν να απολύσουν θα έπρεπε να αιτιολογήσουν τις απολύσεις.

Και ερωτώ εγώ ο αφελής και αιθεροβάμων Προβοκάτορας. Αφού σκέφτονται να απολύσουν, γιατί άραγε να κάνουν προσλήψεις; Αλλά και κάτι άλλο υφυπουργέ μου. Μπορείτε να διευκολύνετε ακόμα περισσότερο τις προσλήψεις καταργώντας τις… αμοιβές των εργαζομένων. Τότε να δείτε για πότε πολλαπλασιάζονται οι προσλήψεις και για πότε μηδενίζεται η ανεργία. Θα έχουν όλοι δουλειά. Ε, αν δεν έχουν μισθό δεν πειράζει. Κι΄ εσείς εργαζόμενοι μην τα θέλετε όλα δικά σας. Μην είστε τόσο εγωιστές, τη στιγμή που σας κάνουν τη χάρη να σας προσλάβουν.

Και μία τελευταία αφελή ερώτηση κύριε υφυπουργέ. Μήπως στην κοινωνία που ζούμε, εν έτει 2019 και σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μήπως έχουν δικαιώματα και οι εργαζόμενοι; Λέμε μήπως. Τη σκεφτήκατε αυτή την εκδοχή ή δεν πέρασε καθόλου από το μυαλό σας;

Ο Προβοκάτορας

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X