Η Δέσποινα Βανδή και άλλες… θέες πριν και μετά το photoshop (pics)

Ο νέος νόμος που θεσπίστηκε στη Γαλλία υποχρεώνει τα περιοδικά να αναφέρουν πως έχουν «ρετουσάρει» τις φωτογραφίες μοντέλων ή διάσημων.

Μια φωτογραφία της Δέσποινας Βανδή στο περιοδικό Nitro από τον Δεκέμβριο του 2007… «ξέθαψαν» οι Γάλλοι με αφορμή τον νόμο για το photoshop.

Με το «πριν» και το «μετά» της Ελληνίδας τραγουδίστριας να φιγουράρει σε sites του εξωτερικού, η φωτογραφία είχε προκαλέσει και τότε πολλά αρνητικά σχόλια, καθώς η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε είχε αλλοιωθεί στο photoshop… και δεν το είχε ανάγκη.

Μάλιστα στη Γαλλία, σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, σε περίπτωση που τα γαλλικά περιοδικά δεν υπακούσουν σε αυτή την αλλαγή, θα πρέπει να πληρώσουν τσουχτερό πρόστιμο που ξεκινά από τα 37.000 ευρώ (ή 30% κρατήσεις από τις διαφημίσεις).

Για τον νόμο μίλησε ακόμη και η πρώην υπουργόςΥγείας της Γαλλίας, Marisol Touraine, λέγοντας πως όλα αυτό είναι κάτι μακρινό από την πραγματικότητα: «Το να εκθέτουμε τα νέα παιδιά σε μη ρεαλιστικά πρότυπα οδηγεί στη χαμηλή αυτοεκτίμηση και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και ειδικά στο σημείο που συνδέεται με τη συμπεριφορά».

Να σημειωθεί πως τον Μάιο του 2017 «πέρασε» ακόμη ένας νόμος στη Γαλλία, σύμφωνα με τον οποίο τα μοντέλα θα πρέπει να κάνουν τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και οι γιατροί που τις εξετάζουν να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη μάζα σώματος των κοριτσιών.

«Αγνώριστες» celebrities:

 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ