Παρασκήνιο

Οι μεγάλοι φόβοι του Μαξίμου ενόψει του Πάσχα

Οι μεγάλοι φόβοι του Μαξίμου ενόψει του Πάσχα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι και δυο άλλοι παράγοντες , – η οικονομία και οι δημοσκοπήσεις –λειτούργησαν υπέρ του σεναρίου «τα ανοίγω όλα τώρα», παρά την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα το ΕΣΥ, αλλά και η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί  σοβαρός προβληματισμός καθώς  κάθε νέα δημοσιοποίηση  εμφανίζει την κυβέρνηση να χάνει έδαφος έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ καταγράφεται όλο και μεγαλύτερη οργή για το παρατεταμένο lockdown το οποίο δεν απέδωσε καρπούς.

Έτσι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε να «πουλάει »προσδοκία,  σε μία στιγμή που όλα δείχνουν ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να εκραγεί. Γι αυτό τον λόγο άλλωστε  οι συνεργάτες  του Κυριάκου Μητσοτάκη εκφράζουν φόβους ότι τίποτα απ όλα αυτά τα οποία έχουν αποφασιστεί για  την Μεγάλη εβδομάδα δεν θα ισχύσει, καθώς η συσσωρευμένη οργή  των πολιτών αλλά και ο καλός καιρός αναμένεται να λειτουργήσει ανασταλτικά στις κυβερνητικές αποφάσεις..

Έτσι λοιπόν όλα δείχνουν ότι η  Μεγάλη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη – η εβδομάδα των παθών -για την κυβέρνηση αλλά και την αστυνομία η οποία τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχει και πάλι «δραστηριοποιηθεί.»

Την ίδια στιγμή  τα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν ότι όσοι ήθελαν  να πάνε στην επαρχία δεν θα πρέπει να πάρουν τώρα ένα τέτοιο ρίσκο, καθώς θα υπάρχουν σοβαρά μέτρα ασφαλείας στις εθνικές οδούς.  Οι προειδοποιήσεις γίνονται γιατί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη φοβούνται ότι θα βρεθούν απέναντι από πολίτες, που είναι αποφασισμένοι να περάσουν με κάθε τρόπο τις μπάρες των διοδίων για να πάνε στο χωριό τους.

Αυτό προφανώς σημαίνει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που θα βρίσκονται εκεί θα πρέπει να επέμβουν με ότι σημαίνει αυτό.

Αφελώς οι ίδιοι άνθρωποι έπεισαν τον πρωθυπουργό ότι εάν ανακοινώσει το άνοιγμα της εστίασης την επομένη του Πάσχα μπορεί να μην έχουμε  τα φαινόμενα συνωστισμού στις πλατείες και τα πάρκα. Αυτό που δεν λαμβάνουν υπ’ όψη όσοι εισηγήθηκαν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει την εν λόγο εξαγγελία τώρα είναι ότι  ο καλοκαιρινός καιρός μπορεί να φέρει άλλου είδους συνήθειες όπως τα πάρτι στις παραλίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X